Treh kanalov Planet TV ni več v omrežju T-2

Slovenija 03. Jan 202415:57 > 18:26
Planet TV
Foto: Alen Milavec /BOBO

Naročniki omrežja T-2 na svojih televizijah ne morejo več gledati treh kanalov Planet TV.

Z današnjim dnem na omrežju T-2 ni več mogoče gledati treh televizijskih kanalov, ki jih izdaja Planet TV.

To so Planet, Planet 2 in Planet Eva, so sporočili s Planet TV. Kot so dopisali, jim je potekla pogodba o sodelovanju, za novo pa se še niso dogovorili, a da so pogovori v teku.

Pri operaterju T-2 so v sporočilu za javnost poudarili, da so verjeli v pravočasno sklenitev pogodbe, a je skušal Planet TV pomembno dvigniti cene in pogoje sodelovanja spremeniti do mere, ki je v družbi T-2 ne morejo sprejeti. Dodali so, da ambiciozne načrte medijske hiše sicer razumejo, a da bi morali ob upoštevanju želj Planet TV dvigniti tudi svoje cene mesečnih naročnin televizije, česar pa si ne želijo.

“Posledični izklop programov Planet TV tako izkazuje naše trdno stališče, da kot operater ne moremo pristajati na tovrstne pritiske izdajateljev televizijskih programov,” so pripisali.

Naročniki, ki bodo občutili spremembe, a se z njimi ne strinjajo, lahko v skladu z zakonom o elektronskih komunikacijah v 60 dneh od izdaje obvestila odstopijo od naročniške pogodbe brez plačila ali kakršnih koli dodatnih stroškov. Morebitne zapadle ali neplačane obveznosti je vseeno treba poravnati.