Kandidati Piratske stranke v osmih volilnih enotah in 88 okrajih

Slovenija 22. Mar 202217:32 0 komentarjev
Boštjan Tavčar
Žiga Živulovič jr./BOBO

Tudi Piratska stranka je oddala liste kandidatov za aprilske državnozborske volitve, ki bodo kandidirali v osmih volilnih enotah in 88 okrajih.

Zunajparlamentarna Piratska stranka je “zahvaljujoč podpornikom”, ki so jim v minulih tednih “nosili in pošiljali podpise podpore” v ponedeljek na volilne komisije uspešno oddala liste kandidatov za aprilske državnozborske volitve. Njihovi kandidati bodo kandidirali v osmih volilnih enotah in 88 okrajih, so sporočili iz stranke.

“Piratska stranka ima vsebinsko širok program, ki ga bo med kampanjo predstavljala volivcem. Naše ideje, ki smo jih zapisali v volilnem programu, so ključne za prihodnost države,” so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Ob tem so ponovili, da sta cilja stranke preboj v parlament in vlado.

Piratska stranka se je ustanovila leta 2012, a ji doslej še ni uspel prestop parlamentarnega praga. V začetku meseca je stranka dobila tudi novo vodstvo. Na elektronskem kongresu so za novega predsednika izvolili dolgoletnega podpredsednika in ustanovnega člana stranke Boštjana Tavčarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!