Kladivnik bo koordinator za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma

Slovenija 27. Okt 202218:23 0 komentarjev
Seja vlade
Saša Despot/BOBO

Vlada je razrešila Janeza Stuška z dolžnosti nacionalnega koordinatorja za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma in na to mesto imenovala vršilca dolžnosti direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Joška Kadivnika.

Vlada je na današnji seji razrešila Janeza Stuška z dolžnosti nacionalnega koordinatorja za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma in na to mesto imenovala vršilca dolžnosti direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joška Kadivnika, so po seji sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Po pojasnilih vlade so Kadivnika na funkcijo nacionalnega koordinatorja za preprečevanje terorizma in nasilnega ekstremizma imenovali zato, ker je bila Sova kot osrednja obveščevalna in varnostna služba nosilec protiterorističnega delovanja.

Nacionalni koordinator za boj proti terorizmu je bil prvič imenovan junija 2004 zaradi potrebe po kakovostni koordinaciji protiteroristične dejavnosti in učinkovitejšega delovanja proti mednarodnemu terorizmu, še sporočajo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!