Komaj čakate, da se začne vikend? Preverite, kakšno bo vreme

Slovenija 16. Feb 202201:00 0 komentarjev
Oblačno vreme
Profimedia

Po deževnem torku je pred nami vremensko bolj naklonjena sreda. Danes bo delno jasno z jutranjo meglo po nižinah.

Ponoči so padavine postopno povsod ponehale. Danes bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -5, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 6 do 12 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, drugod deloma jasno. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. V petek bo dokaj sončno in toplo za ta čas. V soboto se bo pooblačilo, predvsem popoldne in zvečer bo deževalo.

Kakšno bo vreme od 9. do 24. februarja?

Naši kraji bodo na meji med območjem visokega zračnega tlaka nad jugozahodno Evropo in ciklonskim območjem nad severno polovico Evrope. Atlantski frontalni valovni bodo večinoma potovali severno od Alp, občasno pa bodo nekoliko vplivali tudi na vreme pri nas. V soboto se bo pooblačilo, popoldne in zvečer bo deževalo. V nedeljo se bo počasi jasnilo in kaže na sončno popoldne. V ponedeljek bo možna kakšna ploha, sicer pa bo v prihodnjem tednu dokaj sončno. Jutranje temperature bodo še malo pod lediščem, popoldanske pa večinoma nad 10 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!