Luka Dončić prijetno presenetil najmlajše bolnike

Slovenija 21. Dec 202116:55 2 komentarja
Pediatrična klinika
MEDIMAT

Košarkarski zvezdnik Luka Dončić je pred božično-novoletnimi prazniki pripravil presenečenje za otroke, ki se zdravijo na ljubljanski kliniki za pediatrijo. Podaril jim je na stotine igrač, vsi otroci pa so prav tako prejeli darilo. "Ti otroci preživljajo zelo težke trenutke. Upam, da jim lahko s svojo pozornostjo pričaram vsaj malce veselja v teh, zanje zelo težkih časih," je ob tem povedal Dončič.

Slovenski košarkar in zvezdnik ameriške lige NBA Luka Dončić je pred kratkim pripravil presenečenje skoraj 200 otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) v Ljubljani. Za božično obdarovanje otrok je zbral na stotine igrač in drugih potrebščin – od plišastih živalic za dojenčke do lesenih igrač za malčke, hišic s punčkami, lego kock, helikopterjev, avtomobilčkov in tovornjakov.

“Vse te igrače so prikradle nasmeh na obraze otrok, ki bodo praznike, namesto da bi bili v tem času s svojimi najbližjimi, družino in prijatelji, žal preživeli v bolniški postelji,” so sporočili s pediatrične klinike in pojasnili: “Mlajši najstniki so dobili visokotehnološke slušalke, vsi otroci pa so za povrh prejeli še darilni bon, s katerim si bodo lahko, ko bodo zapustili bolnišnico, kupili še kakšen priboljšek.” Poleg tega je vsak otrok dobil podpisano fotografijo Luke Dončića, ki jo je spremljalo posvetilo ter pulover s kapuco ali majico s kratkimi rokavi. Dončić je za otroke prav tako posnel video sporočilo.

Pediatrična klinika Pediatrična klinika
MEDIMAT
Pediatrična klinika Pediatrična klinika
MEDIMAT
Pediatrična klinika Pediatrična klinika
MEDIMAT
Pediatrična klinika Pediatrična klinika
MEDIMAT
Pediatrična klinika Pediatrična klinika
MEDIMAT

“Ti otroci preživljajo zelo težke trenutke. Upam, da jim lahko s svojo pozornostjo pričaram vsaj malce veselja v teh, zanje zelo težkih časih,” je povedal Dončič. “Želim si, da bi se kmalu bolje počutili in ozdraveli ter se vrnili k temu, kar v življenju najraje počno. Mislim nanje in želim vsem tem otrokom ter njihovim družinam čim bolj srečno novo leto 2022.”

12-letna Hana: Če nas preseneti tak svetovni zvezdnik, je to zelo lep dan

Predstojnik Pediatrične klinike je dr. Marko Pokorn je pozdravil tovrstno obdarovanje. “Nekaj najtežje bolnih otrok iz vse Slovenije se zdravi v naši bolnišnici,” je povedal in dodal: “Trudimo se, da bi otrokom ponudili udobno in prijetno okolje, še posebej pa smo hvaležni za takšne donacije in podporo iz okolja. Dejstvo, da je Luka Dončić, slovenski športni heroj in idol, našel čas in dobro misel za te otroke, je res nekaj neverjetnega. Izjemno hvaležni smo mu za vse, kar je naredil in s tem pričaral nasmehe na obraze vseh teh otrok. Še posebej je to pomembno zdaj pred božičnimi prazniki.”

Marko Pokorn
MEDIMAT

Na Pediatrični kliniki se povprečno zdravi okrog 130 otrok, vsakodnevno pa zdravstveno oskrbo zagotovijo še več kot 200 otrokom. “Zelo neprijetno je preživljati čas v bolnišnici, še posebej težko pa je v času praznikov,” je povedala 12-letna Hana. “Zaradi pandemije nimamo veliko obiskovalcev ali zanimivih aktivnosti, ki bi nam krajšale čas. Torej, če nas preseneti in se spomni na nas tak svetovni zvezdnik, kot je Luka Dončić, je to zelo lep dan. Res sem sem mu hvaležna za vse, kar je naredil za nas.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje