Melania Trump vstopa v kriptosvet: na prodaj njen prvi NFT

Gospodarstvo 17. Dec 202111:57 > 12:13 0 komentarjev
Melania Trump
melaniatrump.com/

Nekdanja ameriška prva dama, Slovenka Melania Trump, je vzpostavila platformo za prodajo svojih nezamenljivih žetonov (NFT). Prvi NFT, ki ga je poimenovala Melania's Vision (Melanijina vizija), je že na prodaj, zanj pa bo treba odšteti 1 solano (približno 155 evrov).

Nezamenljivi žetoni (ang. non-fungible tokens) so virtualni zbirateljski predmeti, ki so v zadnjem času v kriptosvetu zelo priljubljeni. V nasprotju s klasičnimi kriptokovanci so nezamenljivi žetoni unikatni in opremljeni z digitalnim potrdilom o avtentičnosti, ki ga je nemogoče skopirati ali deliti. S tem certifikatom nato imetnik izkazuje lastništvo nad delom, ki bi ga sicer lahko distribuirali. Več o nezamenljivih žetonih v članku ABC o NFT: kaj so nezamenljivi žetoni in zakaj bi jih morali poznati.

NFT vključuje tudi njen zvočni posnetek

Svojo platformo za nezamenljive žetone je zdaj vzpostavila tudi nekdanja prva dama ZDA, Slovenka Melania Trump. Njen prvi NFT v omejeni izdaji je že na prodaj (na sliki zgoraj). Poimenovala ga je Melania’s Vision (Melanijina vizija), zanj pa bo treba odšteti 1 solano (kriptovaluta, ki trenutno stane okoli 155 evrov).

Gre za digitalno umetniško delo, akvarel, ki ga je ustvaril umetnik Marc-Antoine Coulon. Kot so zapisali v uradu Melanie Trump, umetnina uteleša njene kobaltno modre oči. NFT vključuje tudi zvočni posnetek Melanie Trump s sporočilom upanja. Del izkupička bo namenjen za izobraževanje otrok v rejništvu.

Nakup prvega NFT bo mogoč med 16. in 31. decembrom, po novem letu bodo sledili še novi.

Spomnimo, svoj NFT je kot prva država na svetu izdala tudi Slovenija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!