Mladina: Policija in tožilstvo preiskujeta Gen-I, Golob: O tem ne vem nič

Slovenija 16. Dec 202211:03 > 15:42 15 komentarjev

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi bi lahko bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. Ta odgovarja, da s postopki ni seznanjen ter da je o tem izvedel v Mladini.

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi bi lahko bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina.

Preiskave domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I Beograd

“Neuradno smo izvedeli, da policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro,” navaja Mladina. Po njenih informacijah naj bi pod drobnogled vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

Primer bi lahko glede na organizacijo policije po pisanju tednika preiskovali le v Nacionalnem preiskovalnem uradu ali v Policijski upravi Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba. V javnem pismu ministrice Bobnar, ki je odstopila, in v poročilu, ki ga je napisal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, sta bili kot predmet Golobovega interesa izpostavljeni prav ti dve enoti, dodaja Mladina.

Policijsko upravo Nova Gorica vodi Evgen Govekar, ki naj bi bil glede na imenovanje v času nekdanje vlade pod vodstvom Janeza Janše naklonjen desni politični opciji. Lindav in Bobnarjeva sta med političnimi pritiski omenila prizadevanja za Govekarjevo zamenjavo, ta pa je medtem za tednik ostro zavrnil kakršnokoli povezavo z Janšo, SDS ali drugo politiko. Omenila sta tudi Golobova prizadevanja, da bi se nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič čim prej vrnil na ta položaj.

BOBO

Golob: Nič ne vem o tem, za to sem zvedel iz Mladine

Premier Robert Golob je na vprašanje, ali je seznanjen s navedbami Mladine odgovoril, da ne in da je za to izvedel danes iz medijev. “Vem pa še iz predvolilnega časa, da je bilo vloženih cel kup različnih poskusov, da bi se me takrat diskreditiralo preko represivnih organov,” je izpostavil Golob in dodal, da je bil do zdaj obveščen o več domnevnih ovadbah, kot primer pa omenil ovadbo glede plače, ki jo je prejemal ter poslov podjetja Gen-I v Črni gori in Srbiji. Predsednik vlade je dejal, da ne ve, za kateri primer gre v tem primeru.

“Ne dvomim, da bodo organi ustrezno ukrepali, preučili stvari in če bo čas napočil in če bodo tako ocenili, bom seveda sodeloval, do sedaj me pa ni nihče obvestil na noben način o nobenem od teh postopkov,” je še povedal Golob.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.