Močan krajevni naliv v prestolnici: zalivanje kleti in vetrolom

N1 video 12. Jul 202109:34 > 13:36 0 komentarjev

Včeraj je Ljubljano zajel močan krajevni naliv. Meteorne vode so zalivale kleti stanovanjskih objektov in garaže, težave je povzročal tudi vetrolom. Za sanacijo posledic neurja so morali aktivirati pet gasilskih enot.

Severno od središča Ljubljane je bil včeraj zvečer močan krajevni naliv. Avtomatska vremenska postaja za Bežigradom je izmerila 24,3 mm dežja. Iz ocene radarskih meritev je do 20. ure, torej v slabi uri, na širšem območju padlo od 25 do 60 litrov dežja na kvadratni meter.

V Rožni dolini so gasilci GB Ljubljana posesali okoli 400 litrov meteorne vode iz polkletnega stanovanja, danes nekaj čez šesto uro zjutraj pa je voda zalila jašek dvigala na Šestovi ulici. Gasilci so s pomočjo potopne črpalke izčrpali približno 1.500 litrov vode. Zalilo je tudi podvoz na Celovški cesti pri Študentskem kampusu. V vodi je obtičal avtomobil, v katerem je bilo več oseb, ki pa se jim je samim uspelo rešiti iz vozila.

Na Peruzzijevi ulici pa je čez cestišče nagnjeno drevo oviralo promet. Tudi tam so posredovali gasilci ljubljanske gasilske brigade, ki so odstranili podrto drevo ter omogočili pretok prometa. Padlo drevo so morali odstraniti tudi na Kančevi ulici.

neurje v Ljubljani neurje v Ljubljani
N1
neurje v Ljubljani neurje v Ljubljani
Žiga Živulovič jr./BOBO
neurje v Ljubljani neurje v Ljubljani
Žiga Živulovič jr./BOBO
neurje v Ljubljani neurje v Ljubljani
N1

Zaradi neurja so morali v Ljubljani aktivirati pet gasilskih enot – poleg ljubljanskih poklicnih gasilcev še štiri enote prostovoljnih gasilskih društev. V povezavi z nalivom so v prestolnici na Upravi za zaščito in reševanje RS zaznali več kot 70 dogodkov.

Danes bo sončno in vroče, temperature bodo znova presegle 30 stopinj Celzija. V sredo pa sledi poslabšanje vremena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!