Nejc Krevs ne bo več TV voditelj, posloviti se je moral tudi od Prvega dnevnika

Slovenija 06. Jan 202417:56 12 komentarjev
Nejc Krevs
Foto: Adrijan Pregelj/RTVS

Po tem, ko se je nekdanji voditelj osrednjega TV Dnevnika Nejc Krevs na družbenih omrežjih omrežjih poslovil od televizijskega studia, se je izkazalo, da se zdaj poslavlja še od vodenja Prvega dnevnika na Televiziji Slovenija. Odslej bodo namreč poročila, ki so na sporedu ob 13. uri, vodili voditelji večernega Dnevnika, med katerimi pa Krevsa ni več, zato prostora za voditeljsko mizo zanj ni več. "Upam, da je ta odločitev, ki jo spoštujem, začasna," je dejal.

Novinar in voditelj na Televiziji Slovenija Nejc Krevs se zdaj poslavlja še od vodenja Prvega dnevnika. V preteklosti je Krevs vodil tudi osrednjo informativno oddajo na prvem programu TV Slovenija Dnevnik. Od vodenja Dnevnika se je moral posloviti septembra lani, a so mu tedaj ponudili vodenje Jutranjih poročil in Prvega dnevnika ob 13.00.

“To delo sem v preteklosti že opravljal, zato sem voditeljsko mesto sprejel. Po treh mesecih pa so sprejeli odločitev, da bodo poročila ob 13. uri vodili voditelji večernega Dnevnika. To pomeni, da za nekatere voditelje in voditeljice ne bo več prostora. V preteklosti je že bil takšen sistem, zato ga spoštujem,” je za N1 pojasnil Krevs.

“Upam, da gre za začasno odločitev, saj bom prvič od leta 2016 izgubil voditeljsko mesto na RTV Slovenija,” je še dodal Krevs in povedal, da na TV Slovenija ostaja, kjer bo zdaj opravljal novinarska in uredniška dela.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje