Svetina voditelj Odmevov, Krevs voditelj Dnevnika, namesto Studia City pa Arena

Slovenija 26. Avg 202221:16
Luka Svetina in Nejc Krevs
SOJ RTV SLO/Adrijan Pregelj (Luka Svetina in Nejc Krevs)

Iz RTV Slovenija (RTVS) so sporočili, da se s septembrom voditeljski ekipi Odmevov pridružuje Luka Svetina, ekipi Dnevnika pa novinar Nejc Krevs, ki je do zdaj vodil Poročila. Novost je tudi, da bo v terminu, ki ga je vrsto let imela oddaja Studio City, po novem ponovitev oddaje Arena, ki je sicer na sporedu na TV SLO 2.

Kot smo neuradno že poročali, se bo oddaji Odmevi na prvem programu TV Slovenija, kot voditelj pridružil Luka Svetina, nekdanji novinar Nova24TV, ki je sicer tesno povezana s stranko SDS oziroma posamezniki iz te stranke. Svetina je pred dnevi v odzivu za N1 poudaril, da se na RTV Slovenija ne bo zaposlil redno in bo še naprej sodeloval s konservativnim medijem Domovina, kjer vodi pogovorne oddaje. V sporočilu za javnost, ki ga je danes posredovala RTVS, je Svetina opisan kot športni novinar in komentator, novinar in voditelj pogovornih oddaj, voditelj političnih soočenj ter urednik.

V istem sporočilu za javnost so z RTVS sporočili, da se bo vodenju Dnevnika s septembrom pridružil Nejc Krevs, sicer novinar informativnega programa in dosedanji voditelj Poročil. Da bo Krevs prevzel vodenje osrednje dnevnoinformativne oddaje na javni radioteleviziji, se je namigovalo že dneve pred uradno potrditvijo.

Spomnimo sicer, da je direktor TV Slovenija Uroš Urbanija v začetku tedna ukazal premestitev urednice Vesne Pfeiffer in voditelja Dnevnika Saše Krajnca. Dogajanje na javnem zavodu je zato te dni pestro in kaže na to, da nezadovoljstvo med vodstvom in zaposlenimi narašča.

Več o tem pa v članku Zaostrovanje odnosov na RTV, Urbanija: “Ne bojte se”.

Ponovitev Arene v terminu, ki ga je imel Studio City

Sicer pa se od septembra dalje na spored vrača oddaja Arena, tokrat v prenovljeni podobi. Vodila jo bosta Vida Petrovčič in Igor Pirkovič. Na sporedu bo najprej na TV SLO 2 v nedeljo ob 22. uri, zanimivo pa je, da bo ponovitev v ponedeljek ob 21. uri na TV SLO 1.

Ta termin je bil sicer včasih namenjen oddaji Studio City, nato pa letos RTVS pogodbe z dolgoletnim voditeljem Marcelom Štefančičem ni podaljšala in postalo je jasno, da oddaje, kot je poznamo, ne bo več. Nekaj časa je bilo sicer v načrtu, da bi se oddaja vrnila v prenovljeni obliki in z drugim voditeljem oziroma voditeljico, a zdaj je jasno, da se to ne bo zgodilo.

V omenjenem sporočilu za javnost so na RTVS sicer napovedali tudi, da se na spored vračajo oddaje Tednik, Tarča in Intervju, dodali pa so še, da bo septembra oddaja Panorama zakorakala v četrti mesec predvajanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.