Obvezni tečaji srbohrvaščine v podjetju TKK zgodnja “prvoaprilska šala”

Slovenija 31. Mar 202310:16 2 komentarja
TKK
spletna stran podjetja TKK

Na oglasni deski podjetja TKK se je pred dnevi pojavilo sporočilo, da v podjetju začenjajo z obveznimi tečaji srbohrvaščine. Ti naj bi glede na zapisano, pripomogli k lažji komunikaciji med delavci iz Slovenije in držav nekdanje Jugoslavije. Kmalu se je izkazalo, da je obvestilo lažno, iz podjetja pa so danes sporočili, da je bil dopis prvoaprilska šala dveh zaposlenih.

Na oglasni deski srpeniškega podjetja TKK se je v sredo pojavilo obvestilo, da v podjetju uvajajo obvezne tečaje srbohrvaščine, ki da bodo pripomogli k lažji komunikaciji med delavci podjetja. Kmalu po tem, ko je fotografija obvestila preplavila družbena omrežja, se je izkazalo, da je poziv podjetja lažen. Odzvali so se tudi iz podjetja.

“Na družbenih omrežjih in v medijih se je pojavila lažna informacija, da bodo v podjetju TKK začeli izvajati obvezne tečaje “srbohrvaščine”. Informacije niso točne. Dopis je bil prvoaprilska šala dveh zaposlenih, ki dejanje obžalujeta,” so sporočili iz podjetja TKK.

Kot so pojasnili, sta “dva sodelavca v podjetju TKK, ki ju ne želimo izpostavljati, v šali na oglasno desko pripela obvestilo, da bo podjetje zaradi lažjega sporazumevanja med sodelavci, organiziralo obvezne tečaje srbohrvaščine,” pojasnjuje vodja produktnega vodenja in marketinga Marko Štrukelj. “Šlo je za prvoaprilsko šalo, sodelavca sta se za dejanje že opravičila, vodstvo pa nastalo situacijo obžaluje. O tovrstnih tečajih nismo nikoli razmišljali,” je dodal.

“Predstavniki sindikata in vodstvo podjetja smo se s sodelavcema pogovorili, izrazila pa sta veliko obžalovanje za nastalo situacijo. Šlo je za šalo, njun namen ni bil, da bi lažen dopis zaokrožil po družbenih omrežjih in medijih,” pa je dogodek pojasnil vodja sindikata zaposlenih Ljubo Rot.

Večina zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja

Večina okoli 290 zaposlenih v tem podjetju prihaja iz lokalnega okolja, pojasnjujejo v podjetju. “Okoli 11 odstotkov zaposlenih pa je tujih delavcev. Tem sodelavcem omogočamo možnost udeležbe brezplačnih tečajev slovenščine za tujce, saj jim želimo čim bolj olajšati prilagajanje na novo življenjsko in delovno okolje. Nekatere izmed njih je navedena šala prizadela, sodelavca in tudi vodstvo smo se jim tudi že opravičili, prav tako sodelavki, katere ime je bilo objavljeno v lažnem dopisu,” še dodaja Štrukelj.

Podjetje, ki je sicer od leta 2013 del belgijske Družbe Soudal, največjega svetovnega proizvajalca poliuretanske pene za gradbeno kemijo, ima dolgoletno tradicijo, njegovi začetki segajo vse do leta 1850. Danes je TKK eno izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev poliuretanske pene, ki zaposluje 290 ljudi.

tkk, obvestilo, tečaji srbohrvaščine
@bojan_krajnc/Twitter

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje