Delavce TKK presenetilo lažno obvestilo o obveznih tečajih srbohrvaščine

Slovenija 30. Mar 202311:52 20 komentarjev
TKK
TKK/FACEBOOK

Delavce v podjetju TKK je v sredo na eni izmed oglasnih desk pričakalo obvestilo, da bodo v podjetju začeli z obveznimi tečaji "srbohrvaščine", ki bodo pripomogli k lažji komunikaciji med delavci iz Slovenije in držav nekdanje Jugoslavije. Sporočilo, ki je hitro zaokrožilo po spletu, se je izkazalo za lažno. Na desko naj bi ga v šali obesil eden izmed zaposlenih.

Po spletu je zaokrožila fotografija obvestila z oglasne deske iz posoške tovarne TKK, da za delavce uvajajo obvezne tečaje “srbohrvaškega jezika”. Razlog za uvedbo tečajev naj bi bil v zagotavljanju lažje komunikacije z delavci iz držav nekdanje Jugoslavije. Kot se je kasneje izkazalo, je objava lažna.

V podjetju iz Srpenice so v odzivu zatrdili, da dopis, ki se je na oglasni deski pojavil v sredo, ni avtentičen in ne prihaja iz vodstva podjetja. “Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Podjetje je v petek pojasnilo okoliščine, ki so privedle do dogodka.

tkk, obvestilo, tečaji srbohrvaščine
@bojan_krajnc/Twitter

Kot so še zatrdili, podjetje nima nikakršnih načrtov za uvedbo takšnih tečajev. Storilca so že odkrili, v TKK pa napovedujejo, da bodo, ko bodo dogodek do konca raziskali, tudi ukrepali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje