Slovenija dobila ponovitev finala: “To je napoved naslova evropskih prvakov”

Slovenija 17. Avg 202218:35 > 18. Avg 2022 13:261 komentar
Delite:

Slovenski košarkarji so v zelo izenačenem in napetem dvoboju premagali Srbijo in se vselili zmage s 97:92. "To je napoved naslova evropskih prvakov," je po tekmi dejal eden od navdušenih navijačev.

V Stožicah so košarkarsko poslastico dobili slovenski košarkarji, ki so po podaljšku slavili s 97:92. V Telemachovem spektaklu so v razprodani dvorani ugnali Srbijo po zelo tesni končnici. Slovenski navijači so bili po tekmi razumljivo dobro razpoloženi. Eden od njih, Matej Merhar, je prepričan, da je bila tekma napoved naslova evropskega prvaka na prihajajočem prvenstvu. Na tekmi je blestel Luka Dončić, ki se je ustavil pri 34 točkah.

Navijaški utrip po zmagi Slovenije pred dvorano Stožice:

Slovenija v pripravljalnem obdobju pred EuroBasketom 2022 in dvema kvalifikacijskima tekmama za svetovno prvenstvo 2023 tudi po tekmi s Srbijo ostaja neporažena in je zabeležila še peto zmago. V Celju sta padli Nizozemska in Črna gora, v Carigradu še Turčija in Ukrajina, zdaj pa še Srbija. Slovenijo v soboto čaka še obračun proti Hrvaški v Celju.

Nekaj skrbi je navijačem povzročilo vprašanje, kaj je bilo z Goranom Dragićem, ki je odigral le pet minut tekme. Po tekmi je selektor Aleksander Sekulić pomiril slovenske navijače.

Utrinki s tekme:

Dogajanje pred tekmo:

Navijači so se pred dvorano Stožice zgrinjali že dobri dve uri pred tekmo. Tekma je bila razprodana v nekaj urah, slovenske košarkarje pa je bodrilo več kot 12.000 navijačev. Vstopnice za košarkarsko poslastico je bilo izjemno težko dobiti. Kot je za za N1 povedal Aleksander Pantelić iz Maribora, je spletno stran za nakup osveževal pol ure, preden mu je uspelo priti do kart.

“Čista loterija. Kupil sem pet vstopnic, vendar s prijatelji ne sedimo skupaj,” je dejal. Za vsako vstopnico je odšel po 50 evrov. “Glede na zvezdnike, ki jih bomo videli, se mi zdi vredno,” je dodal.

Tudi Tjaš Lovrenčič, Nejc Gazvoda in Leo Čoh so se na tekmo v Stožice pripeljali iz Štajerske. Želeli so si videti slovenske in srbske košarkarske zvezdnike. “Rezultat ni tako pomemben, dokler zmaga Slovenija,” je pričakovanja pred tekmo strnil Čoh.

Slovenske košarkarje je pred tekmo obiskal tudi nekdanji slovenski reprezentant Anthony Randolph. Slovenski “Tonček” je bil del zlate slovenske reprezentance v Carigradu in osvojil naslov evropskega prvaka.

Slovenskim navijačicam Vesni Hribar, Klavdiji Zore in Bojani Ilnikar je do kart pomagal mož ene od njih, ki je zaradi nakupa vstal ob 6. uri zjutraj. Hribar je že julija vedela, da bo na evropsko prvenstvo potoval tudi zlati kapetan Goran Dragić. “Pisalo mu je na faci. Res mu je,” je bila povsem prepričana Hribar. S prijateljicami bodo odpotovale tudi na evropsko prvenstvo v Nemčijo, kjer so prenočišče rezervirale že pred enim letom.

Navijač Matjaž Gantar je že julija, ko se je od reprezentance poslavljal Goran Dragić, napovedal, da bo zlatega kapetana odšel iskat in ga odpeljal na evropsko prvenstvo v Nemčijo. “Mislim, da bodo vsi še malo skrivali karte pred prvenstvom,” pravi Gantar.

Med navijači so mnogi pesti stiskali tudi za Srbije. Navijač Jan Tadić je na tekmo prišel iz Kranja, predvsem pa si je želel, da na tekmi ne bi prišlo do poškodb.

Dončić proti Jokiću

V Ljubljani smo bili priča dvoboju dveh velikanov svetovne košarke, dveh vsakoletnih kandidatov za najkoristnejšega igralca v ligi NBA in članov najboljše peterke leta: Luke Dončića na slovenski in Nikole Jokića na srbski strani. Za zvezdnika Dallas Mavericks in Denver Nuggets je bila to prva tekma na reprezentančni ravni. Slovenija je po zmagi v finalu evropskega prvenstva v Carigradu leta 2017 dobila še drugo zaporedno tekmo proti Srbiji.

Prihodnji torek bodo slovenski košarkarji odigrali še tekmo s Hrvaško v Celju, nato pa jih pred začetkom prvenstva čakata še dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo prihodnje leto.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar