Oster besedni spopad med Janezom Janšo in Ljudmilo Novak

Slovenija 19. Dec 202122:00 > 20. Dec 2021 09:29 27 komentarjev
Janez Janša in Ljudmila Novak
BOBO

Pester teden na evropskem političnem parketu se zaključuje z besednim obračunom premierja Janeza Janše in evropske poslanke iz vrst NSi Ljudmile Novak na Twitterju.

Še nikoli se ni zgodilo, da bi poslanci katerekoli stranke v Evropskem parlamentu na tak način napadli lastno državo v času, ko nosi odgovornost vodenja Evropske unije,” je zapisal premier Janez Janša ob fotografiji predsednice SD in evropske poslanke Tanje Fajon in tvitu o resoluciji o Sloveniji. Dodal je, da se celo kolegi iz vrst socialistov in liberalcev sprašujejo, kakšne vrste ljudje so Fajon, Milan Brglez in Ljudmila Novak.

Fajon in Brglez sta resolucijo o vladavini prava v Sloveniji podprla, Novak pa se je vzdržala. To je glede na to, da Ljudmila Novak prihaja iz koalicijske stranke države, na katero se resolucija nanaša, zelo povedno, ocenjujejo naši viri.

Do ravnanja evropske poslanke Ljudmile Novak je bil pred dnevi kritičen tudi evropski poslanec iz vrst SDS Milan Zver. Razkril pa je tudi vsebino internega sestanka evropske skupine EPP, ki ji pripadata tako Novak kot tudi Zver. Pravi, da je Novak na sestanku “brezkompromisno napadla” predsednika vlade Janšo.

Novak se je na Janšev tvit, ki ga njeni ožji sodelavci razumejo prav kot kritiko na njen nastop na sestanku EPP, odzvala: “Moje mnenje v Bruslju zoper tvoj način vodenja vlade je bilo izraženo na internem zasedanju skupine EPP. Izražati kritiko znotraj lastne politične družine je v okoljih z zrelo demokracijo nekaj povsem običajnega.”

Pohvalila je delo ministrov iz vrst NSi. Po njenih besedah so v zahtevnih časih predsedovanja opravili izjemno dobro delo. “Krščanska demokracija predstavlja v Sloveniji branik pred vse večjimi ekstremizmi. Zadovoljna sem, ker to mnenje vse bolj prevladuje tudi v Bruslju,” je zapisala. “Ne želiš pa me javno vpletati v svoje predvolilne boje,” je dodala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje