Po protestu v TV Dnevniku vodstvo RTV poslalo opravičilo

Slovenija 24. Avg 202212:16 25 komentarjev
Dnevnik
RTV SLO

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough se je gledalcem včerajšnje večerne informativne oddaje opravičil za "sporočilo, v katerem je nekaj zaposlenih samovoljno izrazilo neutemeljene obtožbe zoper vodstvo TV Slovenija".

Kot so sporočili z RTV, je bilo sporočilo, “v katerem je nekaj zaposlenih samovoljno izrazilo neutemeljene obtožbe zoper vodstvo Televizije Slovenija in pozvalo odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik k ukrepanju, ta pa o besedilu niti ni bila obveščena”, neprimerno. Ocenili so, da gre za “zlorabo javnega medija za parcialne interese”. “Vsebina sporočila ne predstavlja novinarskega žanra in ni skladna z novinarskimi standardi,” so še zapisali v opravičilu, pod katerim je podpisan generalni direktor.

Dodali so, da si bodo v vodstvu RTV Slovenija prizadevali, da nezadovoljstvo nekaterih zaposlenih ne bo obremenjevalo gledalcev, poslušalcev in bralcev, pač pa da težave posameznikov rešujejo znotraj javnega zavoda.

Opravičilo se nanaša na sporočilo, ki je bilo predvajano med včerajšnjim TV Dnevnikom in s katerim so se uredniki in novinarji odzvali na zadnje pritiske vodstva. Teh sta bila tokrat deležna urednica Vesna Pfeiffer in voditelj Saša Krajnc. V včerajšnjem sporočilu so zapisali, da uredniki in novinarji informativnega programa protestirajo proti vsem oblikam pritiskov, ki jih direktor TV Slovenija Uroš Urbanija izvaja na odgovorno urednico informativnega programa Jadranko Rebernik, na urednike, voditelje in novinarje. “Njegova dejanja razumemo kot nedopustno vpletanje v naše delo. Pričakujemo, da se bo odgovorna urednica vsaj v tem primeru uprla pritisku in zaščitila zaposlene,” so zapisali.

Ob koncu včerajšnjega TV Dnevnika so Saši Krajncu podporo izkazali tudi njegovi kolegi, ki so prišli v studio in stopili za voditelja. Poteza je na družbenih omrežjih, predvsem med novinarji drugih medijev, požela veliko odobravanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje