Po srditih neurjih zavarovalnice na teren pošiljajo vse cenilce. Kaj svetujejo?

Slovenija 14. Jul 202316:44 0 komentarjev
Posledice neurja v Cerknem
M. T./N1

Po četrtkovih poplavah, vetrolomu in razbijanju toče sledi odpravljanje in prijavljanje škode zavarovalnicam. Te imajo polne roke dela in zavezance pozivajo, da zahtevke podajo prek spleta. Največ škode je, kot kaže, nastalo na objektih.

Tudi pred zavarovalničarji so naporni dnevi. Četrtkova neurja so po državi povzročila obilico škode, zato so večje zavarovalnice na teren poslale vse cenilce. Ljudje škodo prijavljajo z različnih koncev Slovenije, največ prijav pa so do zdaj zabeležili z vzhoda.

Iz Zavarovalnice Triglav so sporočili, da največ prijav prejemajo z območja Murske Sobote, kjer zavarovanci poročajo predvsem o škodi na objektih. Več obvestil o škodi na avtomobilih zaradi toče so prejeli z območja občine Ajdovščina.

Pri Zavarovalnici Sava, kjer so danes prejeli že več kot tisoč prijav škode, so opazili, da zavarovanci v največ prijavah omenjajo poškodbe fasad in oken zaradi toče ter poškodbe streh zaradi močnega vetra. Manj poročil je o škodi na avtomobilih, kjer je toča poškodovala stekla in pločevino.

Na Zavarovalnici Generali so dobrih petsto prijav škode prejeli že v četrtek, še več pa jih pričakujejo v naslednjih dneh. Poudarjajo, da zavarovancem s prijavo ni treba hiteti, saj bodo to lahko storili tudi v naslednjih mesecih. Tudi v tem primeru se velika večina prijav nanaša na poškodovane strehe in fasade objektov.

Pri vseh treh zavarovalnicah zavezance pozivajo, da škodo prijavijo na daljavo preko njihovih spletnih obrazcev. Tak način naj bi bil predvsem hitrejši, saj so terenski cenilci izjemno zasedeni. Vsem, ki se bodo odločili za tak način prijave, zavarovalničarji svetujejo, da nastalo škodo fotografirajo in ob oddaji prijave preverijo točnost vseh podatkov. Ob tem pa še opozarjajo, naj ljudje najprej poskrbijo za svojo varnost.

Posledice neurja v Cerknem
Policijska postaja Idrija

Kakšno zavarovanje krije nastalo škodo?

Preverili smo tudi, kakšno zavarovanje sploh krije škodo, ki je nastala? Pri Generali poudarjajo, da morajo biti avtomobili zavarovani s kasko zavarovanjem, objekti pa morajo imeti zavarovanje za nevarnost viharja in toče.

Pri Savi pa pravijo, da so tveganja toče in viharja avtomatično vključeni v vsa zavarovanja. “Vsak, ki ima sklenjeno premoženjsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava, lahko uveljavlja škodo, ki jo je utrpel v tokratnem neurju,” so zatrdili. Tudi pri njih bo škodo na avtomobilih krilo kasko zavarovanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!