Počivalšek s poslanci SMC išče novega pravosodnega ministra

Slovenija 01. Jun 202111:39 > 26. Jul 2021 16:24 0 komentarjev
Zdravko Počivalšek
Žiga Živulovič jr./BOBO

Sestali so se poslanci SMC in predsednik stranke Zdravko Počivalšek. Med drugim se morajo v stranki dogovoriti, kdo bo prevzel vodenje pravosodnega ministrstva.

Poslanci SMC in predsednik stranke Zdravko Počivalšek so se sestali na sestanku poslanske skupine. V stranki se morajo namreč dogovoriti, kdo bo prevzel vodenje pravosodnega ministrstva po tem, ko je z mesta ministrice minuli teden odstopila Lilijana Kozlovič.

Vodenje ministrstva bo obdržala stranka SMC, je po odstopu Lilijane Kozlovič napovedal prvak Počivalšek. Premier Janez Janša pa je po odstopu po Twitterju sporočil, da je Počivalška že prosil, da v zakonskem roku oziroma čimprej predlaga novo ime.

Mogoče pa je pričakovati, da bo beseda na sestanku nanesla tudi na spodletelo glasovanje o razrešitvi predsednika DZ Igorja Zorčiča. Koalicijski poslanci so namreč minuli petek že drugič neuspešno poskušali razrešiti Zorčiča. Pri tem jim je zmanjkal en glas, za razrešitev je glasovalo 45 poslancev, dva sta oddala neveljavni glasovnici.

V SDS so napovedali, da bodo Zorčiča poskusili razrešiti tudi v tretje, a si v koaliciji želijo, da bi jim tokrat uspelo zbrati trdnih 46 glasov. Kot ena od možnosti za zagotovitev dovoljšnega števila glasov se omenja tudi vrnitev Počivalška v poslanske klopi, tega pa pretekli petek niso izključili niti v SMC. S tem bi stranka SMC v parlamentu dobila nazaj poslansko mesto, ki ga je izgubila, ko je Počivalškov naslednik v poslanskih klopeh Gregor Židan prestopil v poslansko skupino SD.

Na odprta vprašanja bodo najverjetneje odgovorili organi stranke, o tem, kdaj se bodo sestali, pa se morajo v SMC še dogovoriti. Domnevati je mogoče, da to ne bo ta teden, saj se bo minister Počivalšek udeležil sanktpeterburškega gospodarskega foruma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!