Po nižinah sneži, na cestah so plugi

Slovenija 05. Dec 202116:21 > 21:04 1 komentar
Sneg na Soriški planini
BOBO

V nekaterih delih Slovenije sneži. Ceste so mokre, ponekod tudi zasnežene. Na cestah so tudi plugi, promet je zato na posameznih odsekih upočasnjen.

V nekaterih delih Slovenije sneži ali dežuje. Ceste so mokre, ponekod tudi zasnežene. Na prometno-informacijskem centru voznikom priporočajo, da vozijo previdno, s prilagojeno hitrostjo in povečano varnostno razdaljo. Na cestah so tudi plužne skupine, zato je promet na posameznih odsekih upočasnjen. Ponekod po državi vidljivost zmanjšuje megla v pasovih.

Cesta čez prelaz Vršič je zaprta, verige pa so obvezne čez prelaze Ljubelj, Jezerski vrh, Korensko sedlo.

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in razcepom Nanos prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, 1. stopnja. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike je na cestah Idrija – Godovič, Col – Črni Vrh – Godovič ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Ponoči bodo padavine ponehale

Ponoči bodo padavine ponehale, na zahodu se bo proti jutru že jasnilo. Po nekaterih nižinah bo megleno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija. Jutri se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Arso.

V sredo zvečer nova pošiljka padavin

V torek bo pretežno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Zvečer bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo v noči na četrtek okrepile in razširile na vso državo. Ob morju bo pihal jugo.

Sneg povzroča težave na avstrijskem Koroškem

Močno sneženje danes povzroča težave na avstrijskem Koroškem,. Zgodilo se je več nesreč, med drugim je v Celovcu avtobus trčil v snežni plug, pri čemer je k sreči nastala le gmotna škoda. Zaradi obilnega sneženja po vsej deželi prihaja do izpadov elektrike, na večini višje ležečih cest pa so zaradi snega potrebne snežne verige. Po napovedih naj bi sicer zvečer prenehalo snežiti. (STA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje