Poletje vendarle še ni reklo zadnje

Slovenija 31. Avg 202311:20 0 komentarjev
Julijske alpe.
PROFIMEDIA

Po ohladitvi in zaporedju deževnih dni, ki so nas opozarjali na bližajočo se jesen, se bomo za vikend spet lahko razveselili sončnega vremena s temperaturami nad 25 stopinj Celzija. Vikend bo kot nalašč za izlet, tudi obisk gora, kjer pa je varnost še vedno na prvem mestu. Tudi vremenska napoved za prihodnji teden kaže, da se ne bomo še popolnoma poslovili od poletja.

Za vikend bo sončno in toplo. Zjutraj se bodo predvsem po nekaterih nižinah še zbudili v megleno jutro, čez dan pa se bo nebo razjasnilo in temperature se bodo povzpele tudi nad 25 stopinj Celzija, je za N1 pojasnil dežurni meteorolog na Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso).

V nedeljo zvečer obstaja možnost, da se nam bo s severa približala fronta, ki bo s sabo prinesla nevihto.

Po nekaterih delih Slovenije se bo začelo jasniti že v danes. V petek bo delno jasno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa sprva oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bodo nastale posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 14, ob morju do 16, najvišje dnevne od 20 do 24, ob morju do 26 stopinj Celzija.

Vreme bo ugodno tudi za obisk gora

Vikend bo primeren tudi za obisk gora, saj tudi v višjih legah pričakujemo jasno in stabilno vreme. Sobota bo nekoliko lepša, v nedeljo lahko v popoldanskih in večernih urah nastane nekaj kopaste oblačnosti ali celo kakšna nevihta.

V gorah je varnost na prvem mestu

Na Planinski zvezi Slovenije opozarjajo, da tik pred odhodom v gore še enkrat preverite vremenske razmere. Predhodno se pozanimajte o turah in izberite tisto, ki bo ustrezala vašim psihofizičnim sposobnostim. Na pot se odpravite v zgodnjih jutranjih urah in primerno opremljeni, o svojih poteh pa obvestite najbližje. Zaradi neurij so še vedno zaprte nekatere planinske poti, aktualne informacije o stanju poti najdete na povezavi tukaj.

Šibke padavine niso izključene

Kaj nas čaka po koncu vikenda, še ni popolnoma jasno. Ponedeljek bo lahko nekoliko bolj oblačen in za stopinjo, dve hladnejši od nedelje, vsekakor pa ne bo tako močne ohladitve, kot smo ji bili priča v preteklem tednu, še dodajo na Arsu.

“Če bodo v nedeljo temperature pokazale približno 26, 27 stopinj Celzija, bo v ponedeljek kakšna stopinja manj in nekoliko več oblačnosti,” pojasnijo. V ponedeljek nas po besedah dežurnega meteorologa na Arsu lahko doseže tudi nekaj padavin, ki pa bodo šibke.

Tudi v nadaljevanju prihodnjega tedna naj bi bilo stabilno vreme, s temperaturami okoli 25 stopinj Celzija. Bolj kot se bomo približevali sredini tedna, topleje bo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!