Policija preiskala nekaj prijav o domnevnih grožnjah, a nevarnosti niso zaznali

Slovenija 10. Apr 202418:01 0 komentarjev
Prvi solski dan
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/Bobo)

Po spletni grožnji slovenskim šolam je policija povečala prisotnost v okolici šol, tako bo tudi v prihodnjih dneh. Z generalne policijske uprave so sporočili, da so včeraj in danes prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah, vse primere so preverili, a nevarnosti za zdaj niso zaznali.

Po streljanju na osnovni šoli na Finskem prejšnji torek se je na enem od slovenskih novičarskih portalov pod člankom pojavil komentar, da se bo nekaj podobnega zgodilo tudi na eni od slovenskih šol. Policisti so grožnjo vzeli resno in o njej obvestili šole.

Ljubljanska občina je tako okrepila varovanje osnovnih šol, tako da ima vsaka šola do konca tedna zagotovljenega varnostnika.

Z Generalne policijske uprave (GPU) pa so sporočili, da so policisti v teh dneh pogosteje prisotni v okolici šol in tudi danes so izvajali aktivnosti za zagotavljanje varnosti. “S temi aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Policisti sodelujejo z vodstvi vzgojno-izobraževalnih zavodov, prav tako tudi pri različnih preventivnih aktivnostih,” so dodali. 

Kot so ob tem danes dodali na policiji, so včeraj in danes prejeli nekaj prijav o domnevnih grožnjah. “Vse primere smo nemudoma preverili in za nekatere od njih ugotovili, da ne gre za kazniva dejanja ali prekrške, druge primere pa še preverjamo in izvajamo ustrezne operativne ukrepe,” so dodali.

Pojasnili so še, da v nobenem obravnavanem primeru niso potrdili namere, ki je izhajala “iz komentarja o potencialnem varnostnem dogodku pri nas”. Torkovo spletno grožnjo policija sicer še vedno preiskuje.

“Glede na izkušnje iz tujine in tudi pri nas – se ob izpostavljanju tovrstnih primerov lahko pojavijo objave ali klici o podobnih grožnjah,” so zapisali in zagotovili, da vse primere obravnavajo z vso resnostjo.

Ekipa N1 je zjutraj preverila stanje na terenu. Starši, ki so zjutraj pripeljali otroke v Osnovno šolo Bežigrad, so pripovedovali, da zaradi spletne grožnje nekaj nelagodja vsekakor občutijo, a da zaupajo šoli in policiji. “Smo pa mi tisti, ki v prvi vrsti ne smemo delati panike in tega prenašati na otroke, ker to razmere samo še poslabšuje,” je dejal eden od očetov. Govorili smo tudi z več ravnatelji osnovnih šol, ki pravijo, da je jutro minilo mirno in brez posebnosti. Nekaj otrok je sicer manjkalo, a večina jih je bila pri pouku prisotna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!