Pred nami pestro vremensko dogajanje

Slovenija 14. Maj 202418:16 1 komentar
Ljubljana, nevihta
Foto: PROFIMEDIA

V četrtek oziroma v noči na petek nas čaka večji padavinski dogodek. Največ dežja lahko pričakujemo na zahodu države. Na agenciji za okolje poudarjajo, da je situacija še preveč negotova, da bi napovedali, ali obstaja tudi nevarnost razlivanj.

Po besedah dežurnega meteorologa z agencije za okolje Jureta Cedilnika se v četrtek in v noči na petek nakazuje prehod večje fronte.

Kaže, da bo vremensko dogajanje najbolj intenzivno prav v noči na petek. Težišče padavin bo predvidoma v zahodnih krajih, in sicer na severnem Primorskem ter Gorenjskem, mogoče pa tudi v osrednji Sloveniji.

V času padavinskega dogodka lahko pade od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Temperature bodo ostale takšne kot te dni, torej malo pod 20 stopinjami Celzija.

Prav tako obstaja možnost neviht in grmenja, a je situacija še zelo negotova. Tako se bodo o morebitni zaostritvi vremenskih opozoril na Arsu odločili v sredo oziroma do četrtka zjutraj.

V soboto in v nedeljo bo bolj sončno, pa tudi temperature bodo višje, še dodaja Cedilnik.

Kakšno bo vreme med 18. in 23. majem 2024

Od sobote do četrtka se bo nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem obnavljalo ciklonsko območje. Nato se bo, kot kaže, nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali vetrovi zahodne in južne smeri.

V soboto in sprva tudi v nedeljo kaže na več sonca in manjšo verjetnost za padavine. V nedeljo popoldne in v ponedeljek bo ob prehodu šibke vremenske fronte spet več oblačnosti. Nastale bodo plohe in nevihte. Od torka do četrtka se bo nadaljevalo nestanovitno vreme s pogostimi plohami in nevihtami. Jutranje temperature bodo večinoma okoli 10, popoldanske pa okoli 20 °C.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje