Arso opozarja: tudi danes možni močnejši nalivi, veter in udari strel

Slovenija 26. Maj 202412:47 0 komentarjev
Nevihta
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Te dni nad Balkanom vztraja jedro vlažnega zraka, to pa povzroča "muhasto" vreme tudi pri nas. Tako tudi danes lahko po državi nastanejo plohe in nevihte, zato je agencija za okolje za vso Slovenijo izdala rumeno opozorilo.

V teh dneh se nad severnim Balkanom zadržuje višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka in tudi pri nas povzroča nestanovitno vreme.

Tako tudi danes popoldne lahko po Sloveniji nastanejo plohe in nevihte, zato je Agencija RS za okolje (Arso) za vso Slovenijo izdala rumeno opozorilo. Lokalno so možni močnejši nalivi, piš vetra in udari strel. Hitro lahko narastejo tudi hudourniški vodotoki, še piše na strani Arsa.

ARSO
Foto: ARSO

Najvišje dnevne temperature bodo sicer med 18 in 22, na Primorskem ob šibki burji do 25 stopinj Celzija.

Ponoči se bo nato postopno zjasnilo, do jutra bo ponekod po nižinah v notranjosti nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14 stopinj Celzija.

Ponedeljek se bo začel dokaj sončno, nato pa bo čez dan nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Nad zahodno Slovenijo lahko spet nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Termometri lahko čez dan pokažejo največ do 26 stopinj Celzija. 

Že v torek se bodo nato krajevne padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države, napoveduje Arso. Tudi takrat lahko ponekod preseneti kakšna nevihta. V sredo bo sprva precej oblačno, rahel dež bo povsod ponehal. Čez dan se bo jasnilo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!