S plohami in nevihtami še nismo opravili. Kdaj nas bo zopet razveselilo sonce?

Slovenija 26. Maj 202401:00 0 komentarjev
Dež
Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

V nedeljo zjutraj bodo v vzhodni Sloveniji možni močnejši nalivi. Tekom dneva bo precej oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Več sonca bo na Primorskem.

Že v noči na nedeljo se bodo od vzhoda začele pojavljati posamezne plohe in nevihte. V vzhodni Sloveniji bodo krajevno možni močnejši nalivi. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostejšimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Več sonca in suhega vremena bo na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo večinoma sončno z jutranjo meglo po kotlinah, verjetnost za kakšno ploho bo razmeroma majhna. Nekoliko topleje bo. V torek se bodo krajevne padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države. V sredo bo sprva precej oblačno, rahle padavine bodo ponehale. Čez dan se bo jasnilo, še napovedujejo na Arsu.

Kakšno bo vreme od 29. maja do 3. junija

V sredo se bo od zahoda nad naše kraje prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo že v četrtek oslabelo. Od četrtka do ponedeljka bo na nad zahodno in srednjo Evropo ter večjim delom Sredozemlja dolina s hladnim in nestabilnim zrakom.

V sredo bodo sprva še možne rahle padavine, čez dan se bo delno razjasnilo. Od četrtka do ponedeljka kaže na nestalno vreme s pogostimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. Jutranje temperature bodo večinoma med 10 in 15, popoldanske med 20 in 25 stopinj Celzija, še napovedujejo na Arsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!