Sabina Senčar: Če je to politični kapital, obljubim, da ga bom dobro unovčila

Slovenija 23. Okt 202221:01 0 komentarjev

Neodvisna kandidatka Sabina Senčar, ki je na predsedniških volitvah nastopila s podporo stranke Resni.ca, je po delnih neuradnih izidih predsedniških volitev prejela 5,98 odstotka glasov. V izjavi za N1 Slovenija je izrazila zadovoljstvo s kampanjo in izidom na volitvah. "Uspelo nam je vse in še več," je povedala.

Po preštetih skoraj 85 odstotkih glasov je kandidatka za predsednico države Sabina Senčar po delnih neuradnih izidih prejela skoraj šest odstotkov glasov. V izjavi za N1 Slovenija je izrazila zadovoljstvo s kampanjo in doseženim rezultatom. “Uspelo nam je vse in še več. Med vsemi temi odstotki stojijo ljudje. Vsak človek, ki je dal glas, stoji za tem,” je povedala in dodala, da so se zarisali na politični zemljevid Slovenije.

Izid na volitvah je ocenila kot lep. “Zelo sem zadovoljna,” je povedala. Ali bo stranka Resni.ca šla tudi na lokalne volitve, je Senčar odgovorila: “Imam svojo službo. Vrnila se bom v službo in nazaj med ljudi. Obljubim pa, da jih bom še vedno slišala. Še vedno imajo moj glas. Če je to, kar sem dosegla do zadnjega trenutka, politični kapital, obljubim, da ga bom dobro unovčila,” je poudarila.

Koga bo podprla v drugem krogu predsedniških volitev, je odvrnila, da o tem še ni razmišljala.

Stevanović: Vse kaže, da smo na dobri poti

Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović je povedal, da je izid Senčar odličen. “Glede na vso medijsko blokado in medijsko pozornost na dveh ali treh kandidatih je bil ta rezultat maksimum tega, kar lahko dosežemo. Ta rezultat kaže, da je vedno več prebujenih, da je vedno manj tistih, ki so zavedeni s politiko, ki zadnjih 30 let uničuje Slovenijo. Vse kaže, da smo na dobri poti. Stopamo po stopničkah, nimamo pa ‘lifta’ v obliki lobijev in finančnih struktur moči ter medijskega prostora v ozadju, ki bi nas popeljal na vrh. Ampak mislim, da ljudje to cenijo in da bo vedno bolje. Iz volitev v volitve rastemo,” je dejal.

Na vprašanje, ali bo stranka Resni.ca v drugem krogu podprla Anžeta Logarja ali Natašo Pirc Musar, je Stevanović odvrnil, da v stranki za zdaj ne razmišljajo o tem. “Za nas vsi trije prvi kandidati predstavljajo ravno tisti del etablirane politike, ki je Slovenijo pripeljala na rob propada. Videli pa bomo, kakšni bodo končni izidi,” je dodal. Stevanović je ob tem povedal še, da bo stranka nastopila na lokalnih volitvah. “Nastopamo v 24 občinah, imamo devet kandidatov in kandidatk za župane in približno 180 kandidatov za svetnike in svetnice. To pa je za stranko v povojih prekleto dobro,” je še poudaril Stevanović.

V ŽIVO: Spremljamo dogajanje v štabih predsedniških kandidatov in kandidatk. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!