Zoran Janković vložil kandidaturo za župana. Ga bo podprlo tudi Gibanje Svoboda?

Slovenija 12. Okt 202215:46 9 komentarjev
Zoran Janković
Borut Zivulovic /BOBO

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je s podpisi občanov vložil kandidaturo za šesti mandat. Tudi tokrat pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. O podpori se je pogovarjal tudi s predsednikom vlade Robertom Golobom, je dejal. Gibanje Svoboda bo o tem odločilo do konca tedna, so sporočili iz stranke.

Za zbrane podpise se je Zoran Janković zahvalil občanom in jih obvestil, da je zbral zadostno število in da naj se ne mučijo z odhodom na upravno enoto. Obenem je vse pozval na lokalne volitve, ki bodo 20. novembra, saj se zaveda, da ni “najbolj prijazno”, da bodo morali skoraj vsako nedeljo na volitve.

Protikandidatov se ne boji, pravi. Zaenkrat je kandidaturo proti Jankoviću napovedala le podpredsednica zelene stranke Vesna Jasmina Dedić. Rok za oddajo kandidatur se sicer izteče 20. oktobra.

Janković pričakuje zmago v prvem krogu in večino v mestnem svetu. “Kajti ta kombinacija liste Zorana Jankovića v mestnem svetu kot večine in mene je pač prinesla vse te nagrade, ki jih dobivamo, in zadovoljstvo naših Ljubljančank in Ljubljančanov,” je dejal. Ljubljano je po njegovem mnenju treba poznati in imeti rad, kar izkazuje tudi njegov slogan.

O sodelovanju glavnega mesta in države se je pogovarjal s predsednikom vlade in Gibanja Svobode Robertom Golobom. Gibanje Svoboda je namreč Janković podprl na aprilskih parlamentarnih volitvah. Ob tem je izpostavil, da ne gre za usluge, ampak je Gibanje Svoboda podprl, ker meni, da je Golob v tem trenutku najboljši človek za to pozicijo. Gibanje Svoboda je potrdilo, da se bodo do petka odločili o podpori Jankoviću.

Na Jankovićevi listi bo kandidiral tudi nekdanji minister za javno upravo v tretji Janševi vladi Boštjan Koritnik. Janković je dejal, da je Koritnika k sodelovanju povabil zato, ker je delal korektno za celo Slovenijo, Ljubljana pa je imela pri njem odprta vrata.

Janković se na volitve podaja s sloganom Zoran Janković ljubi Ljubljano.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje