Še ena kriptoprevara: Mariborčan nasedel prevarantom in ostal brez 80.000 evrov

Črna kronika 26. Apr 202313:57 2 komentarja
Računalnik
PROFIMEDIA

Mariborski policisti obravnavajo novo goljufijo s kriptovalutami, v kateri je Mariborčan izgubil kar 80.000 evrov.

Mariborski policisti so v zadnjih dneh obravnavali tri kriptoprevare. V torek smo že poročali o dveh goljufijah, v katerih sta oškodovanca izgubila skupaj 46.000 evrov. Danes pa so s Policijske uprave Maribor sporočili, da obravnavajo novo goljufijo s kriptovalutami – tokrat je posameznik v njej izgubil kar 80.000 evrov.

Kot so zapisali na policiji, je oškodovanec najprej prejel klic v zvezi s prodajo kriptovalut. “Omogočil je dostop do upravljanja računalnika, istega dne pa je opazil, da je bilo izvedenih več finančnih transakcij,” so zapisali policisti in dodali, da je moški tako ostal brez okoli 80.000 evrov. Po informacijah N1 gre za moškega iz Maribora.

Policija ljudi ob tem ponovno opozarja na previdnost ter preudarnost pri tovrstnem poslovanju.

V zadnjih dneh prevaram nasedlo še več ljudi

Spomnimo, včeraj smo že pisali o dveh primerih kriptoprevar. V prvem primeru je oškodovanec s ptujskega območja prejel klic, da ima na trgovalnem računu večji znesek finančnih sredstev, čeprav z njim naj ne bi trgoval. Osebi, ki ga je klicala, je posredoval podatke in omogočil dostop do upravljanja računalnika. Neznanci so mu z bančnega računa odtegnili dobrih 6 tisoč evrov.

V drugem primeru pa so moškemu s slovenjebistriškega konca z bančnega računa odtegnili skoraj 40 tisoč evrov. Prejel je klic, da bodo zaprli njegov trgovalni račun s kriptovalutami, na katerega naj bi sam sicer nakazal le manjši znesek. Obljubljeno mu je bilo, da mu bo nakazan dobiček, zato je oškodovanec neznancem posredoval osebne in bančne podatke ter jim omogočil dostop do upravljanja računalnika. Tako so mu z računa odtegnili veliko vsoto denarja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje