Septembra smo dočakali … poletje. Kako dolgo bo še tako prijetno toplo?

Slovenija 06. Sep 202311:12 2 komentarja
Ljubljana
Foto: PROFIMEDA

Meteorološko poletje se je že končalo, a koledarsko še traja. In ravno zadnje obdobje poletja nam je prineslo izjemno prijetno vreme.

Letošnje poletje nam je postreglo s pestrim vremenom, imeli smo tudi vroče dni, a hkrati si ga bomo najbolj zapomnili po izjemno deževnem avgustu, ki je prinesel katastrofalne poplave. Ker so poplavljena in razmočena območja Slovenije še vedno v slabem stanju, je suho vreme dobrodošlo, saj dodatne padavine pri prebivalcih na prizadetih območjih povzročajo strah, da se bodo razmere še poslabšale.

In vreme nam je te dni res naklonjeno, saj je jasno in toplo. Jutri bo čez dan sicer pihal vzhodni veter, na Primorskem pa večinoma šibka burja, a ogrelo se bo vse do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. Na Agenciji RS za okolje pravijo, da bo sončno in suho vsaj do sredine prihodnjega tedna. Jutra bodo sveža, a čez dan se bo v večini države ogrelo na 25 stopinj Celzija, medtem ko bo na Primorskem najvišja temperatura dosegla poletnih 30 stopinj Celzija.

Verjetnost za padavine se bo nekoliko povečala prihodnji četrtek. A do takrat je še kar nekaj časa in vremenska napoved se lahko še spremeni.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje