Prvi intervju premierjeve partnerke Tine Gaber: Svojo vlogo vidim sedaj drugje

Slovenija 28. Feb 202313:35 13 komentarjev
Robert Golob, Tina Gaber
Borut Živulovič/BOBO

Kaj je v prvem intervjuju, ki ga je dala za revijo Jana, v vlogi nove partnerke predsednika vlade Roberta Goloba povedala televizijska voditeljica, podjetnica, nekdanja miss Hawaiian Tropic, nekdanja vplivnica na družbenih omrežjih in nekdanja lobistka Tina Gaber?

Po tem, ko je predsednik vlade Robert Golob na državni proslavi na predvečer letošnjega kulturnega praznika tudi uradno predstavil svojo novo partnerko Tino Gaber, se je televizijska voditeljica, podjetnica, vplivnica na družbenih omrežjih, nekdanja miss Hawaiian Tropic in tudi nekdanja lobistka zdaj predstavila še v svojem prvem intervjuju v vlogi partnerke predsednika vlade.

Tina Gaber je vneta zagovornica skrbi za živali in za okolje ter okolju prijaznega načina prehranjevanja. Tudi sama je veganka. Na vprašanje, ali je premier Golob zaradi nje tako poudarjal, kako pomembno je, da jemo manj mesa, je v intervjuju za revijo Jana odgovorila: “Ne. Mi je pa zaradi svoje inteligence, znanstvene razgledanosti in naprednosti padel v oči in postal všeč,” je dejala in zanikala, da bi se kdaj zapletla z vezanim moškim. “Nikoli ne bi gradila sreče na tuji nesreči. Lahko dvomite o vsem, a prosim, o tem nikoli.”

Posledice slabih prehranjevalnih navad na zdravje ljudi, poudarja Tina Gaber, so velike. Kot je povedala za revijo Jana “ocenjujejo, da je v Sloveniji približno 211 tisoč oseb z znano sladkorno boleznijo. […] Hkrati so kronično bolni ljudje postali velik ‘biznis’. Pa tudi strošek. Izdatek Zavoda za zdravstveno zavarovanje za zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni je bil v 2020 39 milijonov evrov, za pripomočke 21,8 milijona. Spremembe so nujne, zdravstvena dejstva so jasna. Toliko se ukvarjamo s tem, kako bi skrajšali čakalne vrste v zdravstvu. Jaz pa pravim, da moramo poskrbeti, da bi čim manj ljudi sploh čakalo v vrsti. Rešujmo vzrok, ne le posledice,” je dejala.

Robert Golob, Tina Gaber
Borut Živulovič/BOBO

Komentirala je tudi vladni predlog pravilnika dnevne oskrbe psov in mačk, po katerem zavetišča dobijo po 40 centov za zapuščene živali, ki je razburil zavetišča. Na vprašanje, ali bo lahko vplivala na premierja, da bi povišal predlog, je odgovorila: “Vem, da ima premier rad živali, in verjamem, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da jim bo lepše. Ni pa žal tako, da postaneš predsednik vlade in dobiš čarobno paličico, s katero rešiš vse čez noč. Če odmislim ‘nasprotno moštvo’, je tu še sistem, poln ‘spečih dinozavrov’, ki so dodatna prepreka, da se v tej državi karkoli hitro premakne. Ampak saj veste, radi ‘plešemo’ in vse prepreke bomo preskočili.”

Kot znana osebnost in vplivnica je bila izpostavljena žaljivemu načinu komuniciranja, ki prevladuje zlasti na socialnih omrežjih. Na vprašanje, ali se bo borila proti sovražnemu govoru, je odgovorila: “Ker ravno govorim z vami, naj povem, da lahko po mojem mnenju veliko vlogo pri tem odigrate tudi mediji. […] Napisati senzacionalen, bizaren, neresničen članek, ki bo privabljal klike, da bo medij privlačnejši za oglaševalce, ni težko. Vzeti stavek iz konteksta in ga prilepiti na naslovnico, je še lažje. In potem vse to še obesiti na druge portale in vsa možna družbena omrežja, kjer se vsujejo žaljivi komentarji – seveda v kombinaciji s troli. Torej s tisočerimi slovenskimi lažnimi, plačanimi profili na družbenih omrežjih. Pa govorim le o eni novici, takih pa je dnevno na stotine. In potem se vprašam, kakšno klimo to ustvarja v državi? Si ljudje tega v resnici želijo? Šokantne, prikrojene, negativne novice, kako je ‘vse slabo in nič ne štima’? Ne,” je poudarila.

Na vprašanje, kaj počne zdaj, ko že nekaj časa ni več lobistka, kot vplivnica pa je zdaj prekinila pogodbe s podjetji, s katerimi je sodelovala, je Tina Gaber odgovorila: “V lobistični pisarni ne sodelujem že dolgo, marketing pa sem dala na stran, ker svojo vlogo sedaj vidim drugje.”

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje