Preobrat: priljubljena trgovina z oblačili vendarle ostaja v Sloveniji

Slovenija 04. Jul 202213:35 > 14:22 2 komentarja
Orsay
PROFIMEDIA

Kljub temu da je veriga ženskih oblačil Orsay zaradi finančnih težav v nekaterih evropskih državah zaprla več poslovalnic, te še naprej ostajajo odprte v Sloveniji. Se je pa dokončno poslovila spletna trgovina. Blagovna znamka ima novega lastnika, ameriško investicijsko družbo Gordon Brothers.

Pred časom smo pisali, da se blagovna znamka Orsay, ki s svojo modo pretežno nagovarja dekleta in ženske, umika iz Slovenije, kar so nam neuradno potrdili tako na sedežu podjetja v Nemčiji kot izpostavi podjetja na Poljskem. Uradnih informacij o zaprtju trgovin slovensko vodstvo podružnice podjetja takrat ni imelo, dejalo je le, da obstaja verjetnost, da trgovine v Sloveniji ostanejo, a da izjav do zaključka pogajanj ne daje.

Pogajanja so bila uspešna in blagovna znamka vendarle ostaja v Sloveniji. Kot je za N1 pojasnila Urša Kaučič, direktorica podjetja Ordislo, ki upravlja trgovine Orsay po Sloveniji, je s 1. julijem poslovanje trgovin prešlo na franšizni sistem pod okriljem ameriške investicijske družbe, ki je nova lastnica blagovne znamke. “Lastnik blagovne znamke ni več Orsay Gmbh, ki je v stečaju, ampak ameriški Gordon Brothers. Ordislo pa še naprej prodaja oblačila pod znamko Orsay, a pod pogoji novega lastnika,” je pojasnila Kaučič in dodala, da gre pri tem predvsem za videz in urejenost trgovin, izložb in kako se bo znamka pri nas oglaševala.

Blagovna znamka Orsay, ki s trendovsko modo nagovarja dekleta in ženske, v Sloveniji deluje od leta 2013, po državi ima več kot 10 trgovin in zaposluje približno 50 ljudi. Trgovine nemoteno delujejo tudi na Hrvaškem, je zagotovila direktorica podjetja Ordislo, ki poleg slovenskih upravlja še podružnice na Hrvaškem. 

Spletne trgovine ni več

Po besedah Kaučič se poslovanje v Sloveniji nadaljuje nemoteno, trgovine ostajajo na istih lokacijah, a trenutno ne izdajajo darilnih bonov, kartice zvestobe niso več aktivne, kdaj bi lahko bile ugodnosti nazaj, pa ni znano. “Mogoče se bo to spremenilo v roku leta dni, a tega ne vem,” je dodala. Se je pa dokončno poslovila spletna trgovina Orsay, od preteklega petka oblačila pod omenjeno blagovno znamko najdete le še na platformi Aboutyou. “Tako so se odločili lastniki Gordon Brothers,” je pojasnila prehod na drugo platformo.

Oblačila omenjene blagovne znamke bodo še naprej prodajali v trgovinah Sportina, so za N1 potrdili v Sportini group. “Z veseljem bomo spremljali prodajno strategijo novih lastnikov blagovne znamke Orsay in na osnovi slednjega sprejeli strateške odločitve glede nadaljnjega sodelovanja,” so med drugim zapisali.

Orsay GmbH s sedežem v Nemčiji je v stečaju od novembra lani, družbo so sicer junija 2021 rešili pred stečajem s 33 milijoni evrov državnega posojila, a je do konca novembra nemški Orsay postal insolventen, zaprli so vseh 197 poslovalnic. Kot glavni razlog so v družbi omenjali koronavirus in manjše povpraševanje po oblačilih. Podobno se je zgodilo na Madžarskem, Poljskem in tudi v Avstriji. Časnik Kleine Zeitung je maja pisal, da je tekstilna veriga Ordia Austria, ki je upravljala trgovine pri severnih sosedih, pred meseci morala vložiti predlog za stečaj, zaprla je 51 podružnic.

Je pa ameriška investicijska družba Gordon Brothers vložila v češko verigo Ordiczech, tudi tam trgovine Orsay nemoteno nadaljujejo poslovanje, navaja portal E15.

Ameriško investicijsko družbo Gordon Brothers smo vprašali, zakaj so se odločili, da prodajo oblačil pod blagovno znamko Orsay nadaljujejo le v določenih državah v Evropi. Odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje