V napadih v Jemnu ubitih več civilistov, tudi otrok

Slovenija 31. Okt. 202113:59
Delite:
Bombni napad Jemen
Foto: Fawaz Salman/REUTERS

V sobotni eksploziji bombe v Jemnu je bilo ubitih najmanj 12 civilistov, tudi otroci. Uporniki so med tem napadli mesto Taiz, v napadu so umrli najmanj trije otroci.

V eksploziji avtomobila bombe v bližini letališča v jemenskem mestu Aden je bilo v soboto ubitih najmanj 12 civilistov, med njimi tudi otroci, je sporočila jemenska vlada. Uporniški Hutiji so medtem po navedbah jemenskih medijev izvedli napad na mesto Taiz, v katerem so bili ubiti najmanj trije otroci.

“Razstreljena je bila avtomobil bomba, pri čemer so bili ubiti številni naši državljani, tudi otroci, veliko civilistov je bilo ranjenih,” je povedal predstavnik Južnega prehodnega sveta, ki je del jemenske vlade. Umrlo je najmanj 12 civilistov. Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zadnji večji napad v bližini adenskega letališča je decembra lani zahteval 26 smrtnih žrtev, med njimi so bili tudi trije uslužbenci Mednarodnega odbora Rdečega križa.

V Taizu umrli trije otroci, še trije ranjeni

Mesto Taiz je bilo medtem tarča topniškega obstreljevanja, odgovornost za katero so državni mediji pripisali uporniškim Hutijem. Pri tem so bili ubiti trije otroci, še trije pa so bili ranjeni. Zdravnik v tamkajšnji bolnišnici je sporočil, da bi lahko število žrtev še naraslo.

V zadnjih tednih so se sicer okrepili spopadi v okolici mesta Marib, ki je še edina preostala vladna utrdba na severu države. Koalicija pod vodstvom Savdske Arabije, ki podpira vlado, je sporočila, da je na območju od 11. oktobra ubila okoli 2000 upornikov.

V Jemnu deluje tudi teroristična mreža Al Kaida na Arabskem polotoku, ki občasno izvaja napade tako na borce, povezane z vladnimi silami, kot upornike.

Komentari

Vaš komentar