Varnostne ograje tudi na Brdu pri Kranju

Slovenija 05. Okt 202114:42 > 15:52 0 komentarjev

V sredo bo Slovenija na Brdu pri Kranju gostila vrh EU in Zahodnega Balkana, že danes pa bo predsednik vlade Janez Janša v protokolarnem objektu gostil neformalno zasedanje članov Evropskega sveta. Zaradi srečanja so v okolici objekta postavljene varnostne ograje, območje pa nadzoruje tudi policija.

Kot uvod v sredin vrh voditeljev vlad in držav članic Evropske unije (EU) ter partneric z Zahodnega Balkana bo predsednik vlade Janez Janša na Brdu pri Kranju predvidoma gostil neformalno zasedanje članov Evropskega sveta.

Ob tem bo potekala strateška razprava v vlogi EU v mednarodnem svetu, predvsem o dogodkih v Afganistanu in odnosih s Kitajsko. Zasedanje je predvideno ob 18.30, medtem ko naj bi vodje delegacij na grad Brdo prispele pol ure pred tem.

Tako kot sredinega vrha se bosta tudi današnje neformalne večerje v imenu EU udeležila predsednik Evropskega sveta Charles Michel in predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Policija območje zaščitila z varnostnimi ograjami

Zaradi zagotavljanja varnosti in napovedanih vnovičnih množičnih protestih pred vrhom EU je vlada v ponedeljek na dopisni seji sprejela sklep o aktivaciji 9. člena zakona o nalogah in pooblastilih policije.

Brdo pri Kranju Brdo pri Kranju
N1
Brdo pri Kranju Brdo pri Kranju
N1
Brdo pri Kranju Brdo pri Kranju
N1

Ta določa, da lahko vlada na predlog notranjega ministra naloži policiji, da z odredbo omeji ali prepove gibanje na določenih območjih in prepove nastanitev v določenem kraju ali zapustitev določenega kraja. Ta omejitev oziroma prepoved danes in jutri velja v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju. Območje okoli protokolarnega objekta na Brdu pri Kranju je zato varovano z ograjami, območje pa nadzoruje tudi policija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!