Večerno neurje: toča poškodovala objekte, voda zalila kleti

Slovenija 09. Avg 202107:34 > 15:08 0 komentarjev

V poznih večernih urah je neurje povzročilo nemalo nevšečnosti. Toča je predvsem v osrednjeslovenski regiji in na Celjskem poškodovala nekaj objektov, meteorna voda pa je zalivala garaže, cestišča in kleti.

Več slovenskih krajev je včeraj v poznih večernih urah zajelo neurje. Vremenska fronta z neurjem se je okoli 21. ure pomikala južno od Kranja v smeri vzhoda oziroma severovzhoda in prešla območja občin Kamnik, Kobarid, Komenda, Kranj, Lukovica in Šenčur, so sporočili z Urada RS za zaščito in reševanje.

Toča je poškodovala nekaj objektov, meteorna voda pa zalivala garaže, cestišča in kleti. Veter je odkril streho zgradbe in podiral drevesa. Skupno je bilo zaznanih 28 neželenih dogodkov.

Gasilci so črpali vodo iz poplavljenih objektov, zasilno prekrivali poškodovana ostrešja, odstranjevali podrto drevje ter čistili odtoke meteorne vode.

Poškodovanih več vozil

Okoli 21. ure je neurje doseglo Občino Komenda. Kot je povedal komendski župan Stanislav Poglajen, je huda ura s točo in močnim vetrom trajala dobrih 10 minut. Okoli 21.30 so se po besedah župana začeli klici občanov na pomoč zaradi poškodovanih streh in vozil. Nekaj občanom so pomagali s folijo zaščititi strehe. Toča je poškodovala tudi streho šole in vrtca v Komendi. Poglajen ocenjuje, da jim bo škodo uspelo pravočasno sanirati še pred začetkom šolskega leta. Poleg streh in strešnih oken je po županovih besedah poškodovanih tudi veliko vozil.

V Kamniku je škode manj, je pojasnil poveljnik kamniške civilne zaščite Matjaž Srša. Veter je podrl nekaj dreves v severnem delu občine, toča pa je poškodovala vozila.

Hudo neurje s točo je že včeraj popoldne zajelo občine Celje, Žalec, Prebold in Litija. Nevihtne celice so se razvile tudi nad Gorenjsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!