Vlada bo v poplavah prizadetim občinam povrnila 1,7 milijona evrov

Slovenija 25. Maj 202314:48 2 komentarja

Po seji vlade je minister za obrambo Marjan Šarec povedal, da bodo občinam, prizadetim v zadnjih poplavah, zagotovili sredstva v višini 1,7 milijona evrov za intervencijske stroške. Stroški sanacije bodo povrnjene po nekoliko daljših postopkih, je še pojasnil Šarec.

Vlada bo občinam, ki so bile prizadete v zadnjih poplavah, povrnila denar za intervencijske stroške, in sicer v višini 1,7 milijona evrov.

Gre za stroške, za katere so občine ocenile, da so jih imele s tehnično opremo, hrano, orodjem, ponjavami in podobnimi zadevami na intervenciji. Obrambni minister Marjan Šarec je ob tem dejal, da bo država občinam te stroške povrnila rekordno hitro v roku enega tedna, tako bodo lahko svoje proračune namenile za druge zadeve.

Dodal je, da gre le za povrnitev intervencijskih stroškov, stroški sanacije pa bodo povrnjeni, ko bodo zaključeni nekoliko daljši postopki. Pojasnil je, da oceno škode izvedeta obrambno ministrstvo oz. uprava za zaščito in reševanje, za stroške sanacije pa so pristojni drugi resorji.

V tem mesecu je severovzhod države zajelo več večjih neurij, samo v občini Šentilj so našteli 122 zemeljskih plazov ob cestah in objektih, od tega jih je okoli 80 večjega obsega, ter še okoli 300 plazov na kmetijskih zemljiščih. Več stanovanjskih hiš je trajno neprimernih za bivanje, pet družin pa je bilo včeraj še vedno nastanjenih v kontejnerjih.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje