Vreme: Dan bo večinoma sončen in vroč

Slovenija 13. Jul 202101:00 > 09:36 0 komentarjev
Poletje
Alen Milavec/BOBO

Jutranje temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa od 28 do 35 stopinj Celzija.

Današnji dan bo večinoma sončen in vroč. Ob morju se bo krepil jugo, drugod južni do jugozahodni veter, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Jutranje temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija, najvišje dnevne temperature pa od 28 do 35 stopinj Celzija.

Zvečer bo zahodno Slovenijo od zahoda dosegla vremenska fronta z nevihtami. Te se bodo v noči na sredo razširile nad večji del države, vmes bodo tudi močnejše nevihte.

Jutri dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, začelo se bo jasniti. Popoldne pa predvsem na zahodu še lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Vročina bo popustila. V četrtek in petek kaže na deloma sončno vreme. Popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v petek, še navaja Arso.

Območje enakomernega zračnega tlaka nad Evropo slabi. Prek zahodne Evrope se z višinskim valom hladnega zraka Alpam bliža vremenska fronta. Nad našimi kraji se ob višinskih zahodnih vetrovih zadržuje topel in prehodno nekoliko bolj suh zrak. V krajih zahodno od nas se bo jutri pooblačilo. Popoldne bodo tam začele nastajati nevihte. Drugod bo še precej sončno. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju se bo krepil jugo.

 Kakšno bo vreme od 16. do 21. julija?

Od petka do ponedeljka bodo naši kraji pod vplivom višinskega jedra hladnega in vlažnega zraka. Ob koncu obdobja pa je razvoj vremena še precej negotov, po nekaterih izračunih obstaja verjetnost, da bi se k nam od severozahoda razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Vse kaže, da bo v teh dneh vreme bolj spremenljivo: izmenjavali se bodo sončna obdobja in občasne krajevne padavine, tudi nevihte. Občasno bo vetrovno, pihali bodo vetrovi severnih smeri. Manj toplo bo, najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj Celzija. Ob koncu obdobja se bo verjetnost za padavine predvidoma zmanjšala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!