Vreme: danes še vroče, v naslednjih dneh malo hladneje

Slovenija 31. Jul 202101:00 0 komentarjev
termometer
PROFIMEDIA

Sobota bo sončna, živo srebro se bo povzpelo do 34 stopinj Celzija. Predvsem na severu države bodo popoldne možne nevihte. V nedeljo in ponedeljek bo malo hladneje.

V soboto bo sončno. Na severozahodu bo kakšna nevihta lahko že zjutraj ali dopoldne, popoldne pa se bodo krajevne nevihte pojavljale predvsem v severni Sloveniji. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na severozahodu okoli 27 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje.

V nedeljo in ponedeljek malo hladneje

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte bodo nekoliko pogostejše, manj verjetne pa v severovzhodni in jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo nekoliko okrepljen jugozahodnik. Malo se bo že ohladilo.

V ponedeljek bo sprva pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Popoldne se bo jasnilo. Še malo hladneje bo. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja, ponekod drugod pa severovzhodnik.

V torek bo sprva delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Manj verjetne bodo na severovzhodu in jugovzhodu.

Kakšno bo vreme od 3. do 8. avgusta?

V torek bo nad nami šibko območje visokega zračnega tlaka, v višinah pa nas bo prešla neizrazita višinska dolina s hladnim zrakom. V nadaljevanju bo zračni tlak nekoliko oslabel, v višinah pa bomo pod vplivom jugozahodnika. Izrazitejših vremenskih procesov ne bo, predvsem v četrtek in petek pa bo ozračje bolj nestabilno zaradi slabo izraženih višinskih dolin hladnega zraka.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe. V sredo bo sončno in suho, v četrtek in petek pa bodo krajevne padavine spet nekoliko verjetnejše. V soboto in nedeljo bo sončno. Temperature po nižinah bodo od 25 do 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!