Vreme: jasno bo, popoldne možne plohe

Slovenija 07. Sep 202201:00
Vreme: Škofja Loka
Profimedia

Čez dan bo jasno, popoldne lahko nastanejo nevihte. Živo srebro se bo povzpelo do 31 stopinj Celzija.

Zjutraj bo ponekod po kotlinah možna kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v mraziščih Notranjske okoli 10, ob morju okoli 19 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V sredo bo sprva precej jasno, popoldne pa se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki bodo manj verjetne na jugovzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 31 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo do pretežno oblačno, nekaj sonca bo predvsem dopoldne še v vzhodnih krajih. Zjutraj in dopoldne bodo na zahodu krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne razširile proti vzhodu. Možni bodo močnejši krajevni nalivi in vetrovni sunki. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Nekoliko hladneje bo. V soboto bo dopoldne večinoma sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe ali nevihte.

Kakšno bo vreme med 10. in 15. septembrom?

V soboto in nedeljo bomo še pod vplivom višinske doline hladnega zraka, zato bo ozračje nestabilno. V ponedeljek in torek bo v višinah greben s toplo in bolj stabilno zračno maso, proti sredini tedna pa od zahoda pričakujemo novo vremensko motnjo.

V soboto in nedeljo bo dopoldne večinoma suho in deloma sončno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. V začetku naslednjega tedna bo zelo verjetno večinoma suho, od srede dalje pa bodo padavine spet verjetnejše. Ob koncu tedna bo bolj sveže, nato postopno topleje.