Vreme: kaj si lahko obetamo v naslednjih dneh

Slovenija 12. Nov 202101:00 0 komentarjev
jasno, sonce, vreme, sončno
Srdjan Živulović/BOBO

Danes bo na Primorskem ter v višjih legah sončno, drugod bo precej megle ali nizke oblačnosti.

Zjutraj se bo notranjosti države oblačnost spet zgostila, po nekaterih nižinah bo do jutra nastala tudi megla. Jutranje temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Čez dan bo v gorah in na Primorskem dokaj sončno in toplo, po nižinah v notranjosti pa bo večinoma vztrajala nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 18 stopinj Celzija, poročajo na Agenciji za okolje (Arso).

V soboto kaže na oblačno vreme, predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno deževalo. V nedeljo bo oblačno z občasnim dežjem. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V ponedeljek bo na Primorskem dokaj sončno s šibko burjo. Drugod bo prevladovalo oblačno, a večinoma suho vreme, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 15. do 20. novembra?

V začetku tedna bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem pa bo plitev ciklon, ki se bo v drugi polovici tedna predvidoma nekoliko približal našim krajem. Hkrati kaže, da se nam bo prek zahodne Evrope v drugi polovici tedna bližala vremenska fronta. V ponedeljek in torek bo na Primorskem dokaj sončno z burjo. Drugod bo prevladovalo oblačno ali megleno, a večinoma suho vreme. Od srede naprej pa bo verjetnost za padavine nekoliko večja. Tudi nekoliko hladneje bo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!