Vreme: kakšna nedelja se nam obeta?

Slovenija 23. Jan 202201:00 0 komentarjev
Oblaki
PROFIMEDIA

Čez dan se bo v zahodnem in osrednjem delu Slovenije razjasnilo. Oblačno bo ostalo na vzhodu, kjer bodo občasno rahle padavine.

Zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na zahodu, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Na vzhodu Slovenije se bodo pojavljale manjše snežne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -8, drugod od -5 do 0 stopinj Celzija.

Čez dan se bo v zahodnem in osrednjem delu Slovenije razjasnilo. Oblačno bo ostalo na vzhodu, kjer bodo občasno rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Nad zahodno in delom srednje Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, na vzhodu celine pa je ciklonsko območje. Z vetrovi severnih smeri k nam doteka prehodno bolj vlažen in hladnejši zrak. V krajih vzhodno od nas bo zmerno do pretežno oblačno z občasnimi rahlimi padavinami, večinoma bo rahlo snežilo. V Alpah bo pihal okrepljen severnik. Drugod bo precej jasno.

Kakšen bo začetek tedna?

V noči na ponedeljek bo v vzhodni polovici Slovenije rahlo snežilo. V ponedeljek čez dan bo v notranjosti večinoma oblačno, rahel sneg bo ponehal. Na zahodu bo deloma jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V torek kaže na suho vreme.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!