Vreme: nedelja bo oblačna

Slovenija 09. Okt 202201:00
jesenska megla
Profimedia

Po sončni soboti nas čaka oblačna nedelja. Ponekod bo rahlo deževalo.

Večinoma oblačno bo, zjutraj in dopoldne bo ponekod v osrednjih in severnih krajih rahlo deževalo, popoldne pa se bo oblačnost trgala. Na Primorskem bo delno jasno s šibko do zmerno burjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13 °C, najvišje dnevne pa od 13 do 19, na Primorskem do 23 °C.

Začetek tedna sončen

V ponedeljek bo delno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V torek bo dopoldne precej sončno z meglo po nižinah, popoldne se bo od severa znova pooblačilo, ponekod bo rahlo deževalo. V sredo bo na Primorskem delno jasno, drugod bo pretežno oblačno in večinoma suho.

Kako kaže?

Od srede do naslednjega ponedeljka bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka s središčem nad srednjo Evropo. Od srede do petka bo k nam od vzhoda pritekal dokaj vlažen, nato pa z zahodnimi vetrovi bolj suh in nekoliko toplejši zrak.

V sredo in četrtek bo več jasnine na Primorskem, drugod bo delno jasno z zmerno oblačnostjo. Od petka dalje bo bolj oblačno na zahodu in več sonca v osrednjih in vzhodnih krajih. Temperature bodo večinoma od 15 do 20, na Primorskem okoli 22 °C.

Več o vremenu lahko preberete na spletni strani Agencije za okolje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.