Vreme: po sončne žarke na zahod države

Slovenija 21. Avg 202201:00 0 komentarjev
Vreme: oblačnost
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Bolj sončno bo na zahodu, več oblačnosti pa bo na vzhodu, kjer bodo pogostejše krajevne padavine. Pihal bo severnik, napovedujejo na agenciji za okolje.

Čez dan se bodo v vzhodnih krajih začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo proti večeru počasi širile proti osrednji Sloveniji. Pihal bo severnik, ki bo na severu občasno okrepljen. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 °C.

V noči na ponedeljek se bodo padavine razširile nad večji del države, več dežja bo na vzhodu. V ponedeljek bo pretežno oblačno, dež bo ponehal. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Še bo pihal severnik.

V torek bo bolj sončno, predvsem na vzhodu bodo še možne plohe.

V sredo bo delno jasno in večinoma suho. Spet bo topleje.

Kako kaže v drugi polovici tedna?

Višinska kaplja hladnega zraka, ki bo povzročala nestabilno vreme v začetku tedna se bo počasi umaknila. Celotno obdobje bodo naši kraji pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo. Pri tleh bodo prevladovali vzhodni vetrovi, ki bodo občasno prinesli bolj vlažen zrak. Ob koncu tedna nas bo najverjetneje iznad zahodne Evrope v višinah dosegla oslabljena višinska motnja.

Prevladovalo bo delno jasno vreme, več jasnine bo na zahodu Slovenije. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo popoldne še možne posamezne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo po nižinah večinoma med 27 in 30 °C, na Primorskem bo še kakšno stopinjo topleje. Ob koncu tedna in v ponedeljek se poveča možnost za krajevne padavine. Večjih ohladitev zaenkrat ni na vidiku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!