Vreme: pred nami deževna nedelja

Slovenija 28. Nov 202101:00 0 komentarjev
dež, sneg, vreme
Žiga Živulović jr./BOBO

Ponoči bo oblačno s padavinami, po nižinah bo deževalo. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami.

Ponoči se bodo padavine spet okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V nedeljo bo sprva oblačno s padavinami. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe, lahko tudi snežne. Predvsem v bližini morja popoldne ni izključena kakšna nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek bo oblačno s padavinami, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. V ponedeljek čez dan bo suho vreme, delno se bo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Tudi v torek in sredo bo suho vreme, pihal bo jugozahodni veter. Nad večjim delom Evrope je obsežno ciklonsko območje z več manjšimi središči. Nad naše kraje doteka v višinah z vetrovi južnih smeri prehodno toplejši zrak.

Kakšno bo vreme od 1. do 6. decembra

Nad zahodno in srednjo Evropo bo sprva ciklonsko območje. Vremenska fronta nas bo prešla v četrtek, od petka naprej pa je razvoj vremena še negotov, verjetnost za padavine je zaenkrat razmeroma majhna, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V sredo bo še suho vreme, v četrtek pa pričakujemo padavine, po nižinah bo najverjetneje deževalo. Od petka do ponedeljka bo prevladovalo pretežno oblačno vreme, obilnejših padavin pa ne pričakujemo. Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti Slovenije okoli 5 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!