Vreme: se bo toplo vreme nadaljevalo tudi prihodnji teden?

Slovenija 15. Maj 202208:03 0 komentarjev
Platana Ljubljana
Žiga Živulović jr./Bobo

Nedelja bo sončna in topla z možnostjo popoldanskih neviht. V ponedeljek se bo jasno in toplo vreme nadaljevalo, z najvišjimi temperaturami tik pod 30 stopinj Celzija.

Danes bo sončno s kratkotrajno jutranjo meglo po nižinah. Nedeljsko popoldne pa bo predvsem v hribih lahko zmotila kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28 stopinj Celzija.

Tudi ponedeljek bo sončen, vendar bodo popoldne in zvečer možne posamezne plohe ali nevihte. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter, ki pa ne bo pregnal višjih temperatur. Te bodo zjutraj med 9 in 16 stopinj Celzija, najvišje pa se bodo tekom dneva povzpele celo do 29 stopinj Celzija.

V torek bo sprva sončno, popoldne pa bo oblačnost naraščala in začele se bodo pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na sredo. V sredo bo sprva pretežno oblačno, še bo nastala kakšna ploha. Čez dan se bo jasnilo, vendar bo dež ozračje nekoliko shladil.

Kakšno bo vreme med 18. in 23. majem?

V sredo bo sprva pretežno oblačno, na vzhodu bo zjutraj in dopoldne še možna kakšna ploha. Popoldne se bo jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek in petek bo sončno. V soboto se bo verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte povečala. V petek in soboto bodo najvišje dnevne temperature okoli 30 stopinj Celzija. V nedeljo lahko ob prehodu hladne fronte pričakujemo nekaj dežja, sprva tudi nevihte. Nov teden naj bi se začel s sončnim in nekoliko hladnejšim vremenom.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!