Vreme: temperature bodo visoke

Slovenija 15. Jun 202201:00 0 komentarjev
Sonce
Žiga Živulović jr./BOBO

Sreda bo sončna, temperature pa visoke. Med dnevom se bo živo srebro povzpelo vse do 31 stopinj Celzija.

V sredo bo sončno. V goratem svetu popoldne ni povsem izključena kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje, najvišje dnevne temperature pa od 26 do 31 stopinj Celzija.

Nad srednjo Evropo in Alpami se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V spodnjih zračnih plasteh k nam prehodno priteka nekoliko hladnejši zrak.

Kako kaže prihodnje dni?

V četrtek bo povečini sončno in vroče, popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale posamezne nevihte. V petek bo deloma jasno s kakšno krajevno ploho. Vročina bo prehodno popustila, na Primorskem bo pihala šibka burja.

Kot smo poročali, je jug Evrope v začetku tedna zajel vročinski val, ki naj bi v prihodnjih dneh postregel z ekstremnimi temperaturami. Najtopleje je v Španiji in na jugu Francije, kjer bo vročina vztrajala vse do konca tedna. Po besedah meteorologa Braneta Gregorčiča pa bo Slovenija na robu vročinskega vala. Višjih dnevnih temperatur se lahko pri nas nadejamo od sobote do predvidoma naslednjega ponedeljka. Preberite več o vročinskem valu v Evropi.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!