Vreme: vikend bo jasen, ponekod meglen

Slovenija 15. Jan 202201:00 0 komentarjev
jasno, sonce, vreme, sončno
Srdjan Živulović/BOBO

V soboto bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1 stopinje Celzija, najvišje dnevne pa od 3 do 7 stopinj Celzija.

Zjutraj bo v Vipavski dolini začela pihati šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, v mraziščih Notranjske do -10, ob morju ter ponekod na Vipavskem malo nad 0 stopinj Celzija.

Sobota bo pretežno jasna, po nekaterih nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Predvsem v Vipavski dolini in na Krasu bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V nedeljo se bo nadaljevalo precej jasno vreme, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost, ki se bo lahko popoldne pojavila tudi ob morju.

S severnimi vetrovi priteka razmeroma topel zrak

Tudi v sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. V soboto bo v Kvarnerju prehodno zapihala šibka burja.

Nad zahodno in srednjo Evropo ter Balkanom je obsežno območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s severnimi vetrovi razmeroma topel in suh zrak.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!