Za najem Hotela Celjska koča ponovno ni bilo zanimanja

Slovenija 30. Jan 202317:40 2 komentarja
Hotel Celjska koča
PROFIMEDIA

Hotel Celjska koča, kot kaže, še ne bo dobil novega najemodajalca. Na razpis, ki se je iztekel v petek, namreč ni prispela nobena ponudba. Podjetje, ki hotel trenutno upravlja, je najemno pogodbo odpovedalo decembra lani, izpostavili pa so potrebo po rekonstrukciji hotela in njegov slab poslovni model.

Na drugi razpis za najem Hotela Celjska koča, ki se je iztekel v petek, kljub izkazanemu interesu ni prispela nobena ponudba. Družba ZPO in celjska občina bosta zato začrtali nadaljnjo strategijo delovanja Celjske koče. Ta trenutno obratuje nemoteno, prav tako tamkajšnje smučišče, so danes sporočili s celjske občine.

Izhodiščna cena ta najem hotela je tokrat znašala 2.903 evre mesečno brez davka, medtem ko je bila na prvem razpisu določena pri 4.147 evrih. Nepremičnina s skupno površino 1.290 kvadratnih metrov se je oddajala za opravljanje gostinske, velneške in hotelske dejavnosti.

Hotel lahko v namestitvene zmogljivosti sprejme nekaj več kot 70 gostov, še več prostora je v gostinskem notranjem in zunanjem obratu.

Od lanskega junija je hotel v najemu celjskega podjetja Pišek gostinstvo, ki pa je decembra lani najemno pogodbo odpovedalo. Kot je za STA v začetku tega meseca povedal prokurist Pišek gostinstva Peter Pišek, je glavni razlog za odpoved pogodbe pomanjkanje kadrov.

Preberite še: Zaradi pomanjkanja kadrov bodo Hotel Celjska koča upravljali le še pol leta

Kot drugo težavo je izpostavil potrebo po celostni rekonstrukciji hotela, saj da ta predstavlja prevelik finančni zalogaj, tretji razlog pa je po njegovih besedah slab poslovni model hotela.

“Razlika v obiskanosti je prevelika. Med tednom se lahko zgodi, da obiskovalcev tako rekoč ni, ob koncih tedna pa lahko nastane velika gneča. Petnajst zaposlenih je tako med tednom bistveno preveč, ob koncih tedna pa bistveno premalo,” je takrat pojasnil.

Skladno s pogodbo, ki je predvidevala skupno petletni najem, bo Pišek gostinstvo hotel upravljalo še približno pet mesecev.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje