Za v. d. glavnega zdravstvenega inšpektorja imenovana Zora Levačić

Slovenija 21. Jul 202219:58 > 19:59 1 komentar
Nova vlada
Borut Živulović /BOBO

Vlada je na današnji seji sprejela več kadrovskih odločitev. Med drugim je za vršilko dolžnosti glavnega zdravstvenega inšpektorja imenovala Zoro Levačić, z mesta glavne inšpektorice inšpektorata za javni sektor pa zaradi nameravane upokojitve razrešil Lidijo Apohal Vučković.

Zora Levačić bo funkcijo vršilke dolžnosti glavnega zdravstvenega inšpektorja nastopila s 24. julijem, zasedala pa jo bo do imenovanja glavnega zdravstvenega inšpektorja po opravljenem natečajnem postopku, a najdlje do 23. januarja 2023, izhaja iz sporočila po seji vlade.

Lidija Apohal Vučković medtem z mesta glavne inšpektorice inšpektorata za javni sektor odhaja z 31. avgustom. Zaradi nameravane upokojitve je namreč podala prošnjo za razrešitev s položaja, so v sporočilu za javnost pojasnili na ministrstvu za javno upravo.

Vlada je sicer danes razrešila tudi generalno direktorico direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih Natašo Kranjc. Prav tako je vlada z mesta nacionalnega koordinatorja za boj proti trgovini z ljudmi razrešila Tino Princes-Damjanovič, na to mesto pa imenovala Branka Lobnikarja, sicer državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve.

Obenem je vlada sprejela spremembe sklepa o ustanovitvi medresorske delovne skupine za boj proti trgovini z ljudmi, ki jo bo odslej vodil Lobnikar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje