Za všečke je ležal sredi avtoceste

Slovenija 20. Okt 202111:53 > 12:26 1 komentar

Dars je na Twitterju objavil video treh mladih, ki se sprehajajo po gorenjski avtocesti, eden od njih je celo legel sredi avtoceste. Hojo po avtocesti obravnava tudi policija.

Darsove nadzorne kamere so ujele tri mlade, ki so se sprehajali na gorenjski avtocesti. “Nekateri so za všečke na družbenih omrežjih pripravljeni narediti marsikaj, tudi ogroziti prometno varnost in svoje življenje,” so ob tem zapisali na Darsu in ta dogodek označili z besedami “Saj ni res, pa je”.

Na Darsu še pravijo, da je hoja po avtocesti prepovedana in smrtno nevarna. “Kdor hodi po avtocesti, ima veliko možnosti, da ga zbije vozilo,” opozarjajo.

Hojo po avtocesti obravnava tudi policija

Z dogodkom so seznanjeni tudi gorenjski policisti. Kot so nam povedali na kranjski policijski upravi, so se mladi po jeseniškem delu gorenjske avtoceste sprehajali septembra.

“Od zbranih obvestil bo odvisno, ali je dejanje prekršek (hoja po avtocesti) ali kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa, če bo potrjena nevarnost za življenje ljudi ali premoženje velike vrednosti,” pravijo.

So pa dodali, da je povsem jasno, da gre za “absolutno neodgovorno, nesprejemljivo in samomorilsko početje, ki lahko ogroža osebno varnost ter varnost drugih ljudi, prometa in premoženja”. Na policiji dogodek ostro obsojajo. “Vsakemu, tudi otroku mora biti jasno, da se tega ne počne,” so dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje