Začetek redne seje DZ: poslanci z vprašanji za ministre in premierja

Slovenija 23. Jan 202306:15 0 komentarjev
prva seja dz
Luka Dakskobler/BOBO

Državni zbor s poslanskimi vprašanji začenja redno zasedanje. Premier Robert Golob bo nanje odgovarjal v torek.

Poslanke in poslanci danes začenjajo redno zasedanje. Prvi dan bodo kot običajno namenili poslanskim vprašanjem ministrski ekipi. Predsednik vlade Robert Golob bo zaradi odsotnosti na poslanska vprašanja odgovarjal v torek, ko bo DZ tudi odločal o listi devetih ministrskih kandidatov, ki jih prinaša reorganizacija vlade.

Glede na najavljena vprašanja poslanci od ministrov pričakujejo pojasnila o vrsti aktualnih zadev, med drugim v zvezi z dvigom plač sodnikom in finančno vzdržnostjo doslej danih obljub glede dvigov plač v javnem sektorju, pa tudi glede trenutne situacije v zdravstvu, položaja upokojencev v času draginje in izvajanja kohezijske politike.

V torek bo, kot že rečeno, na poslanska vprašanja odgovarjal še premier. Tokrat bodo ta vezana na reformo sistema plač v javnem sektorju in dvig plač v javnem sektorju, pregon koruptivnih dejanj, organiziranega in gospodarskega kriminala ter prodajo slovenskega lesa v tujino.

Seja DZ se bo nato v torek nadaljevala s ponovnim glasovanjem o noveli zakona o finančni upravi po vetu DS ter odločanju o listi devetih ministrskih kandidatov, ki jih prinaša reorganizacija vlade.

Redno sejo, ki se bo sklenila v petek, bodo sicer sredi tedna prekinili, saj se bodo poslanke in poslanci v sredo sestali na izredni seji na temo razmer v zdravstvu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!