Zadeva TEŠ: Urošu Rotniku ni uspelo izločiti sodnice

Gospodarstvo 07. Jun 202115:45 > 08. Jun 2021 09:22 0 komentarjev
Uroš Rotnik
Mitja Jelenič Novak (levo) in Uroš Rotnik, nekdanji direktor TEŠ na sojenju v zadevi TEŠ 21.5.2021 (Foto: Denis Sadiković/N1)

Predsednica celjskega okrožnega sodišča Petra Giacomelli ni ugodila zahtevi obrambe po izločitvi sodnice Mojce Turinek v zadevi Teš. Sojenje se tako nadaljuje po načrtu: s predobravnavnim narokom sredi junija, ko naj bi se obtoženi izrekli o krivdi.

Na celjskem okrožnem sodišču so v petek zavrnili zahtevo odvetnika prvoobtoženega Uroša Rotnika Mitje Jeleniča Novaka, ki je zahteval izločitev sodnice Mojce Turinek.

“To pomeni, da bo v zadevi še naprej odločala ta sodnica,” so nam povedali na sodišču in dodali, da so sklep o zavrnitvi zahteve za izločitev strankam že poslali, nimajo pa še potrdila, ali je bil vsem tudi vročen.

Odvetnik presenečen

Spomnimo, da je Jelenič Novak z omenjeno zahtevo prekinil prvi predobravnavni narok v zadevi Teš, ki je potekal 21. maja. Zahtevo je obrazložil z navedbo, da je sodnica nekdanjemu direktorju Teša sodila v drugi kazenski zadevi, v kateri pa so nekateri dokazi isti kot v tej.

Ker se je sodnica v drugi sodni zadevi do teh dokazov že opredelila, je odvetnik menil, da je s tem izpolnjen izločitveni razlog, in sicer dvom o njeni nepristranskosti. “Reči moram, da sem pričakoval, da se boste izločili sami,” je sodnici na majskem naroku dejal odvetnik.

Tudi zdaj pravi, da je prepričan, da bi se sodnica morala izločiti in da ga odločitev sodišča preseneča. Zdaj se lahko sojenje nadaljuje. Naslednja naroka v zadevi Teš sta razpisana za 15. in 16. junij, ko naj bi se obtoženi izrekli o krivdi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!