Znani kandidati SD, ki se bodo za poslanski sedež potegovali v Ljubljani

Slovenija 10. Feb 202219:49 2 komentarja
SD
Borut Živulović/BOBO

Stranka SD je danes predstavila kandidate, ki bodo kandidirali na strankini listi v prestolnici. Na seznamu je poleg predsednice stranke Tanje Fajon več znanih imen. Kandidati so v svojih predstavitvah poudarjali pomen javnega zdravstva in šolstva ter vzpostavitve demografskega sklada za celovito oskrbo.

V SD po uradnem razpisu volitev v DZ nadaljujejo z aktivnimi pripravami na volitve. Danes so predstavili kandidate, ki bodo kandidirali na listi stranke v Ljubljani. Ob predsednici stranke Tanji Fajon se bodo za poslanski mandat med drugim potegovali aktualna poslanca SD Marko Koprivc in Gregor Židan, novinar Blaž Zgaga in igralec Jonas Žnidaršič.

Na kandidatni listi SD bodo na območju Mestne občine Ljubljana kandidirali tudi podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan, nekdanji evropski poslanec in nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes, predsednik strokovnega sveta SD za finance, razvoj in kohezijsko politiko Milan Martin Cvikl, nekdanji minister za kulturo in profesor na akademiji za glasbo Dejan Prešiček, Petra Culetto, Janez Kastelic, Nataša Gombač in Petra Doles.

Fajon je, kot je izpostavila v svojem govoru na današnji javni predstavitvi kandidatov, prepričana, da so Socialni demokrati nosilci družbenih sprememb, kandidati pa imajo “znanje, ambicije in kapital, da Slovenijo 24. aprila peljemo v zmago”. Prepričana je, da je nastopil čas, ko se mora končati obdobje dajanja obljub in začeti obdobje izpolnjevanja zavez, saj bo le tako mogoče povrniti zaupanje ljudi v politiko in institucije.

SD
Borut Živulović/BOBO

Hkrati Fajon, kot je dejala, verjame, da so le povezovanje, sodelovanje in solidarnost prava pot naprej. Zato bo na parlamentarnih volitvah 24. aprila nujna čim višja volilna udeležba, saj bodo “ljudje odločali, v katero smer gre Slovenija”. Kot je še poudarila, stranka ne potrebuje glasov volivcev zgolj za to, da bi zmagali, ampak “da bomo imeli dobro državo in da bomo vsi v njej živeli bolje”.

V svojem govoru je še izpostavila program SD z naslovom Nov začetek, ki so ga po besedah Fajonove v preteklih mesecih pripravljali v sodelovanju s strokovno javnostjo in civilno družbo ter ponuja izvedljiv in realen načrt za naslednje desetletje. Dokončno bodo volilni program stranke potrdili na programski konferenci konec februarja.

SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Foto: Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO
SD SD
Borut Živulović/BOBO

Tudi sicer so kandidati v svojih predstavitvah poudarjali zavzemanje za ključne točke programa, kot so denimo javno zdravstvo in šolstvo, vzpostavitev demografskega sklada za celovito oskrbo, reševanje stanovanjske problematike, svobodo medijev ter pozvali k čim višji volilni udeležbi na aprilskih državnozborskih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje